CoronaVac aşısının kullanımının Çin'de yasak olduğu iddialarına yanıt geldi!

Ülkemize getirilen Çin menşeli CoronaVac aşısının henüz Faz-3 aşamasında olduğundan dolayı, Çin'de kullanımının an itibarıyla yasal olmadığı öne sürülmüştü. Konu ile ilgili olarak Çin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan açıklama geldi.

GÜNDEM 30.12.2020, 21:18 31.12.2020, 17:07
CoronaVac aşısının kullanımının Çin'de yasak olduğu iddialarına yanıt geldi!

Türkiye'ye getirilen Çin menşeli CoronaVac aşısının, Çin'deki kullanımının yasak olduğuna ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Konu ile ilgili olarak açıklama gerçekleştiren Çin İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü, ''Başkonsolosumuz tarafından hiçbir zaman Çin'de aşının yasak olduğunu dair bir açıklama yapılmamıştır.'' ifadelerini kullandı.

Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei'nin, bugün ülkemize ulaşan ve Çin’in ürettiği CoronaVac aşısının Çin’de kullanımının yasak olduğunu söylediği öne sürülmüştü.



Çin İstanbul Başkonsolosluğu açıklama yaptı

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çin İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü, ''Başkonsolosumuz tarafından hiçbir zaman Çin'de aşının yasak olduğunu dair bir açıklama yapılmamıştır.'' denildi.

Çin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

''Bir yalan haber daha söz konusu. Başkonsolosumuz tarafından hiçbir zaman Çin'de aşının yasak olduğunu dair bir açıklama yapılmamıştır. Gerçek şu ki, geçtiğimiz temmuz ayından bu yana Çin'de söz konusu aşının acil kullanımına başlanmış durumda. İçinde bulunduğumuz aralık ayında, Çin'deki farklı eyaletlerde aşının toplumdaki uygulanmasına da başlanmıştır.''

Yorumlar (0)