Çocukları dağa kaçırılan Vanlı ailelere destek Diyarbakırlı ailelerden geldi 

Van’da PKK tarafından çocuklarının dağa kaçırıldığı belirlenen 25 aileye, Diyarbakırlı ailelerden destek geldi. 

GÜNDEM 08.04.2021, 17:53 09.04.2021, 11:47
Çocukları dağa kaçırılan Vanlı ailelere destek Diyarbakırlı ailelerden geldi 

PKK terör örgütünün dağa kaçırdığı Vanlı çocukların aileleri eylem yaptı. Van HDP il binası önünde başlayan eylemlerde 7’nci haftaya girilirken acılı ailelerin sesini HDP değil ama Diyarbakır duydu.

Diyarbakır HDP il binası önünde “Diyarbakır anneleri” adı altında eylemde bulunan aileler, Vanlı ailelere destek verdi.

Değişik tarihlerde dağa kaçırılan evlatlarını arayan ailelerin sayısı her geçen gün artarken acılı aileler Van Cumhuriyet Caddesinde eylem yaptı.

Sloganlar ve yürüyüşlerle geçen eylemde PKK ve HDP aleyhine sloganlar atarlarken “Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak”, “Evlat nöbetindeyiz”, “Dağları kurtlara kuşlara bırakın” yazılı pankartlar taşıdılar.



HDP’den rezil provokasyon

Vanlı acılı ailelere destek vermek amacıyla Diyarbakır’dan yola çıkan 10 aile de Van HDP il binası önündeki eyleme katıldı. HDP binasındakiler ise eylemleri duymamak adına yüksek sesle şarkılar çaldı. Parti binasından yükselen bu provokasyon, çevreden büyük tepki aldı.

Evladı kaçırılan acılı baba Celil Bektaş ise gelen şarkı sesi üzerine binanın duvarlarından tırmanarak içeri girmeyi denedi.



“Bizim ciğerimizi yaktılar. Bu, bize hakarettir. Biz hakkımızı istiyoruz. Kimseden para istemiyoruz. Bizi şu şekilde tahrik ediyorlar.” şeklinde konuşan acılı babaya Diyarbakırlı başka bir acılı baba olan Süleyman Aydın destek verdi.

 Süleyman Aydın, “Bu vatanın çocuklarını dağa kaçıran partinin önündeyiz. Bu parti, Kürt halkına karşı şarkı çalarak provokasyon yapıyor. Biz Diyarbakırlı aileler olarak ülkenin dört bir yanında eylemler yapan ailelerin yanındayız. Biz burada çocuklarımızı istiyoruz ama onlar PKK müziği çalıyorlar. Ayıp değil mi? Biz, bu işin sonuna kadar onların kapısından ayrılmıyoruz. Biz, çocuklarımızı almadan gitmiyoruz.” şeklinde duygularını ifaduygularını ifade etti.



“Ha HDP ha PKK”

Diyarbakırlı Anneler’den olan Ayşegül Biçer de sonuna kadar kararlı olduğunu, evlatlarını söke söke alacaklarını belirterek “PKK’nın uzantısı HDP’yi şehirlerden sileceğiz.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)