Çocukları dağa kaçıran 8 kişi yakalandı

Van'da bölücü terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmak istenen 4'ü çocuk 6 kişi ile çocukları dağa kaçırmaya çalışan 8 kişi yakalandı.

GÜNDEM 21.10.2019, 10:23
Çocukları dağa kaçıran 8 kişi yakalandı

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Van'da gerçekleştirilen operasyonda 4'ü çocuk 6 kişiyi dağa kaçırmaya çalışan 8 şüpheli yakalandı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü PKK/KCK ve iş birlikçilerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, bölücü terör örgütü PKK'nın sözde şehir yapılanması tarafından kırsala katılımı sağlanmak istenen 4'ü çocuk 6 kişi ile bunları dağa götürmekle görevlendirilen 8 iş birlikçiyi teknik ve fiziki takibe alındı.

20 Ekim tarihinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde ve evlerinde yapılan aramada, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman bulundu. 

Gözaltına alınan 4'ü Suriye uyruklu 8 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiler. Şüpheliler sevkedildikleri adli makamlar tarafından tutuklandı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 6 kişiden 4 "suça sürüklenen çocuk" (SSÇ) ailelerine teslim edildi.

Yorumlar (0)