Çocuk istismarı davasında tutuklama kararı

İstanbul'da 6 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığı iddialarına dair üç sanığın yargılandığı davada, sanıklardan Kadir İ. ile baba Yusuf Ziya G. hakkında tutuklamaya yönelik olarak yakalama kararı çıkarıldı. Mahkemenin kararının akabinde emniyet güçleri, sanıklardan Kadir İ.'yi İstanbul Pendik'te gözaltına aldı. Davada yargılanan sanıklardan baba Yusuf Ziya G. ve Kadir İ'nin tutuklanması kararı verildi.

GÜNDEM 15.12.2022, 14:20 18.12.2022, 22:36
Çocuk istismarı davasında tutuklama kararı

Anadolu 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, müşteki H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatlarının sanıklar ile ilgili tutuklama istemlerini değerlendirdi. 

Mahkeme heyeti, sanıklar Yusuf Ziya G. ile Kadir İ.'nin 'üzerlerine atılı suçun mahiyet ve vasfı, atılı suçun CMK'nin 100/3'üncü maddesinde yer alan katalog suçlardan olması, CD çözümünü kapsayan bilirkişi raporu, bu suç için yasa öngörülen üst ve alt sınırları bu sebeple oluşan kaçma ihtimali, hali hazırdaki delil durumu' sebebiyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik olarak haklarında yakalama emri çıkarılmasına oy birliğiyle karar verdi.



Tutuklandılar

Heyet, ayrıca H.K.G.'nin ruh sağlığının bozuk olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla rapor aldırılmasını kararlaştırdı. Mahkemenin kararının akabinde emniyet güçleri, sanıklardan Kadir İ.'yi İstanbul Pendik'te gözaltına aldı. Davada yargılanan sanıklardan baba Yusuf Ziya G. ve Kadir İ'nin tutuklanması kararı verildi.



Ne olmuştu?

Megakent İstanbul'da henüz küçük yaştaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddialarının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatılmıştı.

Tahkikat neticesinde hazırlanan ve Anadolu 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul gören iddianamede, Kadir İ.'nin 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 30 seneden az olmamak kaydıyla, diğer sanıklar Fatıma G. ve Yusuf Ziya G.'nin de 'çocuğun nitelikli cinsel istismara iştirak' suçundan 18 seneden az olmamak kaydıyla hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Anadolu 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 olarak açıklanan duruşma tarihinin 30 Ocak 2023'te yapılması yönünde karar vermişti.

Yorumlar (0)