Çocuğa tokat davasında karar çıktı!

Mersin'de bir sitede çıkan tartışma sırasında Ürdünlü çocuk A.T.O.A.K.'ye (5) tokat atan Nadir Kızılbulut’un yargılandığı davada karar çıktı. Kızılbulut'a 5 yaşındaki çocuğa tokat atmaktan 7 ay 15 gün, baba Trad'a yönelik eylemi nedeniyle 3 ay 10 gün, mala zarar vermekten 5 ay ve ölümle tehdit suçundan 8 ay 10 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

GÜNDEM 09.03.2020, 12:00
Çocuğa tokat davasında karar çıktı!

Olay, geçen sene 5 Ekim günü Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan bir sitede gerçekleşti. Ürdünlü ailenin çocukları ile diğer çocuklar arasında bir tartışma meydana gelmiş, söz konusu tartışmaya aileler de dâhil oldu.

O esnada apartman toplantısından çıkarak kalabalığa doğru yaklaşan Nadir Kızılbulut, Ürdünlü A.T.O.A.K. isimli çocuğa tokat attı. Ürdünlü çocuk tokadın etkisiyle yere düşerken, ailelerin tartışması kavga haline geldi. Yapılan ihbarın ardından olay yerine polis ekipleri geldi. Kavgaya müdahale eden polis ekipleri, tarafları ayırdı.

Nadir Kızılbulut'un küçük çocuğa tokat attığı anlar, site sakinleri tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Bunun üzerine Nadir Kızılbulut, Ürdünlü A.T.O.A.K. isimli çocuğa tokat atıp, babası ve ablasını darbettiği ve evlerinin camını kırdığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kızılbulut, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Kızılbulut hakkında "Tehdit",  "Nitelikli yaralama", "Mala zarar verme" ve "Çocuğa karşı yaralama" suçlarından 8 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. 13 Aralık 2019 tarihinde görülen ilk duruşmada da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Davanın karar duruşması ise 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık Nadir Kızılbulut ile mağdur Ürdünlü aile dâhil olmadı.

Mahleme başkanı, avukatları son defa dinleyerek, Nadir Kızılbulut hakkında verilen kararı açıkladı. Kızılbulut'a 5 yaşındaki çocuğa tokat atmaktan 7 ay 15 gün, baba Trad'a yönelik eylemi nedeniyle 3 ay 10 gün, mala zarar vermekten 5 ay ve ölümle tehdit suçundan 8 ay 10 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Ürdünlü ailenin avukatı Hibe Gökalp, duruşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sanığa verilen ceza yetersiz. Kendini savunamayacak yaştaki bir çocuğa yönelik uygulanan bir fiil söz konusu. Bölge mahkemesine itiraz edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)