Çocuğa şiddet iddiası: Üç polis tutuklandı

Diyarbakır'a bağlı Lice ilçesinde 14 yaşındaki bir çocuğun darbedilmesine dair gözaltına alınan beş emniyet mensubundan üçü tutuklandı.

GÜNDEM 27.03.2023, 00:35 27.03.2023, 13:40
Çocuğa şiddet iddiası: Üç polis tutuklandı

Lice Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen tahkikat çerçevesinde 21 Mart 2023'te 14 yaşındaki Y.D. adlı çocuğu darbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan dört polis memuru ve bir komiser adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan üçü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından 'nitelikli kasten yaralama' ve 'nitelikli kişiyi özgürlüğünden yoksun kılma' suçundan tutuklandı, ikisi ise serbest bırakıldı.

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliği, olay ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamada, Lice ilçesinde 14 yaşındaki bir çocuğun darbedilmesine dair bahse konu beş personelin görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Hadise ile ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığı tarafından aynı gün tahkikat başlatılmış, 25 Mart tarihinde Lice İlçe Emniyet Amirliğinde görevli dört polis memuru ve bir komiser gözaltına alınmış, akabinde adli mercilere gönderilmiştir. Mevzubahis beş personel görevden uzaklaştırılmış, haklarında idari tahkikat başlatılmıştır. Hadise bütün yönleriyle soruşturulmaktadır."

Yorumlar (0)