Çinlilerin işlettiği geminin kaptanı İstanbul'da koronadan öldü!

İstanbul Boğazı’ndan geçiş yapmak üzere demir bölgesinde bekleyen Çinli şirketin işlettiği kuru yük gemisinin kaptanı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 29.03.2020, 11:55 29.03.2020, 11:59
Çinlilerin işlettiği geminin kaptanı İstanbul'da koronadan öldü!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yeni tip koronavirüs (Covid-19), denizcilik sektörünü de etkilemeye başladı. 

Çinli COSCO Shipping Bulker şirketi tarafından işletilen Hong Kong bayraklı "Feng De Hai" adlı gemi, yükü ile Gine'den yola çıktı.

33 metre genişliğinde, 200 metre boyunda ve 63 bin 356 DWT taşıma kapasitesine sahip olan yük gemisi, önceki gün İstanbul demir bölgesinde ikmal yapmak üzere demirledi. 

Gemi kaptanının yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi. 

Gemi kaptanının yaşamını yitirmesinin ardından durum Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne aktarılarak, gemi karantina altına alındı. Kaptanın cenazesinin de ailesine gönderilmek amacıyla bir cenaze nakil şirketine teslim edildiği kaydedildi. 

Diğer yandan, kuru yük gemisinin seyrine müsaade edilerek ve varış noktası olan Ukrayna'nın Dneprobugsky limanına doğru hareket ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)