Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Büyükelçi Liu, Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımdan duyulan rahatsızlık sebebiyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

GÜNDEM 06.04.2021, 18:39 07.04.2021, 13:01
Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Çin'in Ankara Büyükelçiliği, ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan bir tweet paylaşmıştı.

5 Nisan 1990 tarihinde meydana gelen Barın Katliamı'na eleştiride bulunarak, olaylarda hayatını kaybedenleri sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla anan Yavaş ve Akşener'in paylaşımına karşılık olarak Çin’in Ankara Büyükelçiliği, şu açıklamalarda bulundu:

Büyükelçilik, Yavaş ve Akşener'i etiketledi

"Xinjiang (Sincan) Uygur Özerk Bölgesi, vatanımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu, tüm dünya tarafından kabul gören ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir gücün ve kişinin Çin’in toprak bütünlüğüne ve egemenliğine herhangi bir şekilde meydan okumasına büyük bir kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetli bir şekilde kınamaktadır. Çin tarafı, haklı olarak karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır."

Büyükelçi Liu, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Bir hayli tepki çeken bu paylaşımın ardından Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Bahse konu paylaşım sebebi ile Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Şaobin’in Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı duyuruldu.

Büyükelçiyi Liu'yu Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran kabul etti. Büyükelçiye, bahse konu tweet sebebi ile duyulan rahatsızlık iletildi.

Yorumlar (0)