Çin'deki Türk vatandaşı açıkladı: Hastaneler inanılmaz kalabalık!

Çin'deki Türk vatandaşı Burak Teoman (27), "koronavirüs" salgınına ilişkin, "On binlerce insanın Wuhan hastanelerinde tedavi altında olduğu söyleniyor. Fakat başı ağrıyan, öksüren insanlar da hastanelere gitmiş durumda. Onlar da tedirgin oluyor ve korkuyorlar. Bu yüzden hastaneler inanılmaz kalabalık." dedi. 

GÜNDEM 28.01.2020, 16:35 28.01.2020, 17:25
Çin'deki Türk vatandaşı açıkladı: Hastaneler inanılmaz kalabalık!

Burak Teoman (27), Adana Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmasının ardından 3 sene önce Çin'e yerleşti. Xi'an şehrindeki özel okulda İngilizce öğretmenliği yapan Teoman, "koronavirüs" salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Teoman, Xi'an şehir merkezinde boş sokakları görüntüledi. Alışveriş merkezine girerken görevli tarafından vücut ısısı kontrol edilen Teoman, virüs için henüz tedavinin bulunamadığını belirtti. 

Teoman, virüse yönelik tedavi için ülkede yoğun çaba harcandığını kaydederek, ülkede "Bahar Festivali" için verilen tatil süresinin virüs nedeniyle uzatıldığını söyledi.

"Karantinaya alınmadan önce şehirden çıkış yapanlar var"

Bazı okulların süresiz tatil edildiğini bildiren Teoman, sosyal medyada bilgi kirliliğinin mevcut olduğunu vurguladı.

Teoman, virüsün başladığı yerin Wuhan kenti olduğunu aktararak, "Hayvan pazarından balık ve et ürünlerinin satıldığı yerden çıktığı görülüyor. Oradan satıcılar ve alışveriş yapanlardan herkese sıçradığı söyleniyor. Dün Wuhan Belediye Başkanı açıklamada bulundu. Karantinaya alınmadan önce 5- 6 milyonluk insan kitlesi, şehirden çıkış yapmış, seyahat amaçlı. Çünkü Çin'de 'Bahar Festivali' kutlanıyor. Uzun bir tatil var. İnsanlar bu tatilde seyahat etmek istiyor. Bu da taşıyıcı olmak için potansiyel yani çok büyük etki. Yetkililerin bize bildirmiş olduğu her türlü bilgi biraz da kısıtlanmış durumda." ifadelerini kullandı.

"Başı ağrıyan, öksüren insanlar da hastanelerde"

On binlerce insanın Wuhan hastanelerinde tedavi altında olduğuna dair haberlerin yayıldığına dikkat çeken Teoman, "Fakat başı ağrıyan, öksüren insanlar da hastanelere gitmiş durumda. Onlar da tedirgin oluyor ve korkuyorlar. Bu yüzden hastaneler inanılmaz kalabalık. Wuhan'da doktor sayısının ve tedavi araçlarının yetersiz olmasından dolayı bölgeye çok sayıda askeri hastane personeli gitti. Hastaneler dolduğu için 2 tane yaklaşık 2 bin kişilik hastane inşa ediliyor. İnşaatın 10 gün içinde biteceği söylendi." açıklamasını yaptı.

"Dışarıda çok az insan var"

Teoman, Türk Konsolosluğu tarafından Çin'de yaşayan Türkler için duyuru yapıldığını ve gerekmedikçe dışarı çıkılmaması için uyarıda bulunulduğunu belirterek, "Dışarıda çok az insan var. Onlar da dışarı çıktıklarında maske takıyor. Burada eczanelere gittiğinizde maske soruyorsunuz. Birçoğunu o bölgeye göndermişler. Bu konuda ciddi sıkıntı var. Marketler de kapandığı için insanlar açık buldukları yerden kilolarca pirinç alıyorlar, evlerine malzeme depoluyorlar. Çünkü şu an için risk artıyor ve ne olacağı belli değil. Şu an birçok yer kapalı ve girişlerde kontrol yapılıyor." diye konuştu. 

Yorumlar (0)