Çin basınından Kanal İstanbul'a büyük ilgi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Twitter’da Kanal İstanbul Projesi'nin tanıtımına yönelik paylaştığı Çince kısa film, Çin basınında büyük karşılık buldu.

GÜNDEM 07.01.2020, 16:15
Çin basınından Kanal İstanbul'a büyük ilgi

"Halkın Günlüğü" gazetesi, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un paylaşımını "Türk hükümeti Kanal İstanbul Projesi'nin uygulanmasını hızlandırıyor." ifadeleriyle okuyucularına duyurdu.

"Halkın Günlüğü" gazetesi, Türk yetkililere dayandırdığı haberinde, "Çinli yatırımcıların söz konusu büyük ölçekli projeyle ilgilendiği" kaydedilerek, projenin İstanbul Boğazı üzerindeki ulaşım baskısını hafifleteceğini, İstanbul'un kentsel manzarasını değiştireceğini ve tüm dünyanın Kanal İstanbul projesine odaklanacağını belirtti.

Guangming Daily gazetesi de İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un paylaşımını "Türkiye Kanal İstanbul'un inşasını hızlandırıyor." manşetiyle verdi. Guangming Daily gazetesi, projenin oluşturacağı istihdam ve Türkiye ekonomisine yapacağı katkıya vurgu yaptı.

Guangming Daily gazetesinin haberinde ayrıca projenin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 2011 yılında açıklandığı ancak siyasi sebeplerden ötürü gecikmelerin olduğu kaydedildi.

Çin Uluslararası Radyosu (CRI) ise tanıtım filmini, "Türkiye Kanal İstanbul'u tanıtan Çince kısa filmini yayınlandı." başlığıyla okuyucularına duyurdu. Çin Uluslararası Radyosunun aktardığı haberde, Kanal İstanbul ile ilgili görsel ve bilgilendirici grafiklere yer verdi.

Çin Uluslararası Radyosu haberde, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye geçen 10 yılda İstanbul Havalimanı, Asya ve Avrupa kıtasını Marmara Denizi’nin altından bağlayan tüp geçit, üçüncü boğaz köprüsü dahil çok sayıda büyük ölçekli projeyi duyurdu."

Çin'deki sosyal mesajlaşma ve video paylaşım platformlarında da Kanal İstanbul’un tanıtım filmi çok sayıda hesaplardan paylaşıldı.

Yorumlar (0)