Çiftlik Bank'ın temellerinin atıldığı ev yine gündemde...

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın Çiftlik Bank projesinin yazılım ve teknik detaylarının tamamının bulunduğu Bursa Osmangazi'deki eski evi tekrar gündem oldu. Mahalleden birlikte çalıştığı eski iş arkadaşları ise Mehmet Aydın'ın Çiftlik Bank'ı oluşturmadan önce kendileriyle paylaşılan kadarıyla sürecin nasıl ilerlediğini aktardı.

GÜNDEM 05.07.2021, 15:18 05.07.2021, 15:25
Çiftlik Bank'ın temellerinin atıldığı ev yine gündemde...

Çiftlik Bank'ın kurucusu olan "tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın Bursa Osmangazi'de bir bodrum kattaki eski evi yeniden gündem oldu. Ailesiyle beraber kaldığı ve Çiftlik Bank uygulamasının temellerini attığı 4 sene önce satılmış olan daire kaydedildi. 3 senelik firar sonrası Türkiye'ye Brezilya'dan getirilen Aydın'ın bulaşıkçılık yaptığı iş yerindeki eski mesai arkadaşlarının kendi aralarında para toplayarak kıyafet yardımı yaptıkları ortaya çıktı. Çiftlik Bank projesinin bütün teknik detayları ve yazılım detaylarının yer aldığı sokaktaki komşuları, Aydın'ı 'sessiz, sakindir ve kimse ile konuşmazdı' diyerek tarif etti.

"Ayakkabı alacak dahi parası yoktu"

Mehmet Aydın'ın o dönemde bulaşıkçılık işiyle uğraştığı eski iş yerindeki mesai arkadaşı Kemal Çetin ise, "Mehmet bizlerle beraber bundan 6-7 sene önce çalıştı. Mutfakta bulaşıkçı olarak çalışıyordu ve kıyafet almaya gücü yoktu. Öyle ki kendisine bir ayakkabı dahi alacak parası yoktu. Aramızda para toplayıp ona kıyafet aldık, ardından ise kalacak yerinin olmadığını öğrendik ve ev tutması için ona yardımcı olduk. Bir zaman sonra internetten oyun kuracağını söylemeye başladı. Fakat bunu kendi başına başarabileceğini düşünmüyorduk." şeklinde konuştu.

"Mehmet Aydın iki kelimeyi bir araya getiremezdi"

Çetin, Mehmet Aydın'ın iki kelimeyi bir araya getiremeyecek kadar utangaç olduğunu söyleyerek, "Çok sosyal ve aktif biri değildi. Ardından böyle bir şey yaptı ve insanları dolandırarak gitti. Şimdiyse teslim oldu. Biz ona zamanında "oyun kuracağım" dediği zaman inanmamıştık. Bizleri şaşırtmıştı. Şimdi ise ödeyeceğini söylüyor. Umuyorum ki bizleri tekrar yanıltır. Birçok insan mağdur oldu çünkü. Arkadaşımız olduğu için inaıp girmedik. Umuyorum dolandırılanlar da böyle bir şeye bir daha kalkışmazlar." dedi.

Yorumlar (0)