Çiftlik Bank ile ilgili yeni gelişme! Ağabey Fatih Aydın hakkında karar

Çiftlik Bank davasında yargılanan Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın ile ilgili Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verildi. Mahkeme, ‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın'ın da tutukluluğunun devam etmesine karar verdi.

GÜNDEM 11.11.2021, 13:17
Çiftlik Bank ile ilgili yeni gelişme! Ağabey Fatih Aydın hakkında karar

Kâr vaadiyle binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle tutuklu bir şekilde yargılanan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye getirilmişti.

Ağabey Fatih Aydın hakkında tutuklama kararı

Çiftlik Bank davasında Mehmet Aydın'ın ağabeyi olan Fatih Aydın ile ilgili Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verildi.

Mahkeme, ayrıca Mehmet Aydın'ın da tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

Dava süreci

"Çiftlik Bank" ile ilgili soruşturma kapsamında, "bilişim sistemleri, kredi ya da banka kurumlarının araç olarak kullanılmasıyla dolandırıcılık", "suç işlemek üzere örgüt kurma", "Bankacılık Kanunu'na aykırılık", "suçtan kaynaklanan mal varlıklarını aklama" ve "tacir ya da şirket ve kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçları dolayısıyla firari olarak aranan Fatih Aydın, Uruguay'da gerçekleştirilen operasyonla birlikte temmuz ayında yakalanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Aydın için iade talebinde bulunulmuş, daha sonra 2 Kasım tarihinde Türkiye'ye getirilmişti.

Yorumlar (0)