CHP'li tacizci başkan yardımcısı için 22 yıl hapis isteniyor

Eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K'ye, bir restoranda 23 yaşındaki kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılmıştı. Videoyu’yu izleyen savcı,  22 yıl 6 aya kadar hapissini istedi.

GÜNDEM 25.02.2021, 15:29 27.02.2021, 14:00 Hanife
CHP'li tacizci başkan yardımcısı için 22 yıl hapis isteniyor

Maltepe'de bir kafede 23 yaşındaki Z.Y.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 41 yaşındaki CHP Maltepe eski ilçe yöneticisi U.K.'nin davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını bildirdi.



Cumhuriyet savcısı, 20 Kasım 2020'de U.K.'nin Z.Y. ve arkadaşları Ö.K. ile akşam saatlerinde kapalı bir kafede buluştuklarının belirtiği esas hakkındaki mütalaasında, Ö.K.'nin bir süre sonra kafeden ayrıldığı, U.K. ile Z.Y.'nin yarım saat kadar yalnız kaldı denildi. Mütalaada,  Z.Y.'nin kalkmak istediği sırada sanık U.K.'nin kalması için ısrar ettiği, Z.Y.'nin rahatsız olduğu ve gitmek için ayağa kalktığında sanığın cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi.



"Burada seni kimse duymaz kapı da kilitli"

Z.Y.'nin kurtulmak için masada bulunan bardağı sanık U.K.'nin kafasına vurduğu, U.K.'nin de Z.Y.'yi darp ederek tuvalete götürdüğü ve orada yaklaşık bir buçuk saat 'nitelikli' cinsel saldırıda bulunup, darp etmeye devam ettiği belirtildi.

Yaşanan olay sırasında U.K.'nin olay sırasında Z.Y.'nin boğazını sıkarak "Bağırma burada kimse seni duymaz kapı da kilitli" dediği ve olanları kimseye anlatmaması konusunda uyararak kendisinin de bir kızı olduğunu söylediği öne sürüldü.



22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi

Mütalaada U.K.'nin "Cinsel saldırı" ve "Cinsel saldırı amacıyla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplamda 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. 



Sanık avukatının mütalaayı kabul etmeyip mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etmesi üzerine, mahkeme heyeti, talebi kabul ederek sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertelediğini bildirdi.

Yorumlar (0)