CHP’li Sezgin Tanrıkulu’ndan sözde Ermeni soykırımı ile ilgili şok sözler

HDP’li Diyarbakır milletvekili Garo Paylan’ın sözde Ermeni soykırımını tanımaya yönelik kanun teklifi içtüzüğe aykırı olması sebebiyle iade edilirken devlet büyüklerinden de bu hamleye yönelik tepki geldi. Ancak CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz.” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 24.04.2022, 17:33
CHP’li Sezgin Tanrıkulu’ndan sözde Ermeni soykırımı ile ilgili şok sözler

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan tarafından verilen sözde Ermeni soykırımının tanınmasına ilişkin kanun teklifini içtüzük hükümlerine aykırı olması nedeniyle iade etti. 1915’deki sözde soykırım hakkında HDP’li Paylan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifinde bulunması büyük bir tepki görmüştü. Paylan’ın bu hamlesinin ardından devlet büyükleri de konuya ilişkin sert bir tepki ortaya koymuştu.

“Bu gerçekle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz.”

Ancak Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan aksi yönde bir hamle geldi. Tanrıkulu Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda 107 yıl önce İstanbul’da Ermeni aydınlarının alınıp Ayaş, Ankara ve Çankırı’ya sürüldüğünü ve zorla kaybedildiğini ifade etti. Tanrıkulu ayrıca “bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanmaz” ifadeleri de kullandı.

Yorumlar (0)