CHP talep etti, Şentop onayladı! TBMM olağanüstü toplanacak!

CHP'nin talebini kabul eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi" konusunun görüşülmesi için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı. Söz konusu görüşmenin yapılacağı tarih ve saat belli oldu. CHP'nin "siyasi nezaketsizlik" yaptığını belirten AK Parti ve HDP, toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 26.07.2022, 17:15 26.07.2022, 17:52 Hakan Öksüz
CHP talep etti, Şentop onayladı! TBMM olağanüstü toplanacak!

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olayları, Türkiye genelinde tepkilere yol açıyor. Hasta yakınlarının tarafından sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddetin dozunun artması, CHP'yi harekete geçirdi. TBMM'nin acil olarak toplanması gerektiğini bildiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Her parti kendi çözüm önerisini sunsun. Bizim de 16 maddeden oluşan kanun teklifimiz var. Konuyla ilgili genel görüşme yapılsın ve sorun çözülsün." demişti.

CHP imza toplamıştı

CHP'den gelen teklif, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi için uygulanması gereken çözüm önerilerini gündeme getirdi. Konunun Meclis'te görüşülmesi için 120 imza toplayan CHP, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a çağrıda bulunmuştu. CHP'nin talebini değerlendiren Şentop'un, TBMM Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdığı bildirildi. Şentop'un çağrısı üzerine TBMM'nin, 1 Ağustos'ta toplanacağı belirtildi.

Meclis saat kaçta toplanacak?

Pazartesi günü saat 15.00'te TBMM'de yapılacak olağanüstü toplantıda, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin engellenmesi için uygulamaya konulacak çözüm önerileri ele alınacak. Siyasi parti gruplarına yazı gönderen Şentop'un olağanüstü toplantı kararı, gündeme bomba gibi düştü.

HDP'den yanıt geldi: Biz yokuz!

TBMM Genel Kurulu'nda 1 Ağustos Pazartesi günü yapılacak toplantıya ilişkin HDP'den açıklama geldi. Parti olarak "sağlıkta şiddet" konusuyla ilgili bugüne kadar çok sayıda soru ve araştırma önergesi verdiklerini hatırlatan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Sağlık çalışanlarına verdiğimiz destek daima sürecek. CHP'nin yasa teklifi hazırladığı öğrendik. Bizimle hiçbir şekilde temas kurmadılar. Bahsettikleri yasa teklifinde neler var bilmiyoruz. Daha önce bu konuda hazırlanan yasa tekliflerine onay vermiştik. Bunun siyaset dışı bir konu olduğunun da bilincindeyiz. Buna rağmen CHP, yasa teklifi verirken nezaketsiz şekilde davranmıştır. Bize hiç danışmadılar ve tavsiye istemediler. Hazır olup olmadığımızı bile sormadılar. Bunun gibi nedenlerle 1 Ağustos'ta yapılacak toplantıya parti olarak katılmama kararı aldık." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal: Meseleyi şova dönüştürüyorlar, katılmayacağız!

CHP'nin söz konusu teklifine ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "Hiçbir partiye danışmadılar. İstişareye yanaşmadan kendi tekliflerini hazırlayıp görüşme talep ettiler. Bu siyasi nezaketsizliktir. Sağlıkta şiddetin engellenmesi için birçok bakanlığımız çalışma halinde. Şimdiye kadar TBMM'de bu konuyla ilgili yapılan hiçbir öneriyi geri çevirmedik, çalışmadan kaçmadık. Bu konudaki sorunların çözümü için Çalışma Komisyonu kurduk. Bu meselenin şova dönüştürülmesini istemiyoruz. AK Parti olarak toplantıya katılmayacağız. Bu kararı dün partimizin MYK toplantısında aldık." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı talebi reddetmişti

CHP'nin talebine ilişkin daha önce açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhur İttifakı olarak bu teklifi kabul etmeyeceklerini belirtmişti. CHP'nin bu konuyu istismar ettiğini kaydeden MHP'li Erkan Akçay, söz konusu görüşmenin, sorunları çözmeyeceğini aktarmıştı. AK Partili Yılmaz Tunç ise konunun siyaset üstü olduğunu belirterek, "Siyasi istismar amacıyla kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz." demişti.

Yorumlar (0)