CHP Sözcüsü Öztrak: Şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Öztrak, "Soçi'de Ruslar ne istedilerse kabul ettirmişlerdir. 30 kilometre derinliği 10 kilometreye indirmişlerdir." diye konuştu.

GÜNDEM 24.10.2019, 19:17
CHP Sözcüsü Öztrak: Şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır!

Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından iktidar partisine ABD Başkanı Donald Trump'ın yazdığı "kağıt parçasıyla" ilgili 7 soru sorulduğunu anımsattı.

Bu soruları bir kez daha yineleyen Öztrak, "Biz Genel Başkanımızın grup toplantısında sorduğu bu sorulara cevap beklerken, bugün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çıkmış Genel Başkanımıza hakaretler etmeyi ve zırvalamayı tercih etmiştir. Anlaşılan bu sorular saray iktidarını son derece rahatsız etmiştir." ifadelerini kullandı.

"AK Parti Sözcüsü'ne tavsiyem..."

Öztrak, "AK Parti Genel Başkanı, Trump'ın yazdığı ve Türk Milleti'nin haysiyet ve şerefini yaralayan sözlerine halen hak ettiği yanıtı vermemiştir. Ömer Çelik parti sözcüsü olarak 'bize tebliğ edilen mektubu tebellüğ etmedik.' demiştir bugün. Ama daha dün kendi Genel Başkanı zamanı geldiğinde bu mektuba cevap vereceklerini söylemiştir. Demek ki Ömer Çelik'in haberi yoktur. Ama Genel Başkanları bu mektubu tebellüğ etmiştir. Tabii bu paçavraya bir de YPG'nin başı Mazlum'un yazdığı kağıt parçasının ekli olduğunu da unutmayalım. AK Parti Sözcüsü'ne tavsiyem, Genel Başkanının neyi tebellüğ edip neyi etmediğini öğrenip kürsüye öyle çıkmasıdır." dedi.

"Yok deyince, yok olmuyor" 

"AK Parti yetkilileri bu müsveddeye yok deyince yok olmuyor." diyen Öztrak, bu kağıt parçasının yok olması için iktidarın ABD arşivlerine bakıp hak ettiği yanıtı vermesini beklediğini ifade etti.

"Aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır"

Öztrak, "o kağıt parçasının halen AK Parti Genel Başkanının cebinde cevaplandırılmayı beklediğini" iddia ederek, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin şanı ve şerefi, Türk Milleti'nin haysiyet ve onuru, 96 yıllık Cumhuriyet tarihimizde hiç bu kadar kırılmamış, yaralanmamıştı. Maalesef iktidar, Trump'ın tehdit ve aşağılamalarına sessiz kalmış, bu konuda ilk tepkiyi gösteren köklerini Kuvayı Milliye'den alan CHP olmuştur. Biz, CHP olarak daha ilk günden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şan ve şerefinin ve onu korumak için atılacak her adımın yanında olduğumuzu açıklamıştık. Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Erdoğan 'Trump'a duyduğu sevgi ve saygının bu sözleri gündemde tutmasına müsaade etmediğini' söyledi. İktidarın bu kağıt müsveddesiyle ilgili açıklamaları milletimizi daha da yaralamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları, emperyalistlerin kurduğu masalarda cetvelle değil, her bir santimetresi şehit kanlarıyla sulanarak çizilmiştir. Bu kağıt parçasına gerekli yanıtın verilmemesi sadece milletin vicdanını yaralamakla kalmamış, aziz şehitlerimizin kemiklerini de sızlatmıştır."

Ömer Çelik'in, bu "kağıt parçası"na tepki gösterdikleri için kendilerini "Soçi'yi sabote etmekle" suçladığını kaydeden Öztrak, "AK Parti Sözcüsü, İmralı'yla götürdükleri açılım sürecini anlaşılan çabuk unutmuştur. Bugün terörist dedikleri YPG'nin, SDG'nin İmralı'da o açılım süreci esnasında, devlet görevlilerinin yanı başında kurdurulduğunu bilmezlikten gelmektedir." diye konuştu.

Yorumlar (0)