CHP Sözcüsü Öztrak: Parlamenter sistemde ısrarcıyız!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Ülkemizin tek adam tarafından değil, milletimizin iradesinin tecelligahı Gazi Meclis'imizin merkezinde olduğu parlamenter sistemle yönetilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 11.11.2019, 18:02
CHP Sözcüsü Öztrak: Parlamenter sistemde ısrarcıyız!

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Biz, CHP olarak Cumhuriyet'imizi birinci sınıf bir demokrasiyle taçlandırmakta kararlıyız. Ülkemizin tek adam tarafından değil, milletimizin iradesinin tecelligahı Gazi Meclis'imizin merkezinde olduğu parlamenter sistemle yönetilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

"Atanmışlar rahat rahat geçtiler"

Toplantı sürerken açıklama yapan Öztrak, toplantı konularının "ekonomik kriz, iktidarın vurdumduymazlığı ve son Suriye'nin kuzeyindeki son gelişmeler" olduğunu söyledi.

Atatürk'ü anma törenlerinin ciddi skandallara sahne olduğunu ve seçilmiş milletvekillerine Anıtkabir'e girişlerinde zorluklar çıkarıldığını ileri süren Öztrak, "Atanmışlar rahat rahat geçtiler. Sarayın atadıkları, milletin ve milletin seçtiklerinin üzerinde vesayet kuramaz. Bu cürete artık dur deme vakti gelmiştir. Gazi Meclis'in mensupları olarak bir yasa çıkarıp bu rezalete derhal son vermeliyiz." diye konuştu.

Öztrak, İsmet İnönü'nün 1946'da cumhurbaşkanıyken çok partili düzene geçildikten sonra parti genel başkanlığından istifa ettiğini ve partisinin genel başkanı olmadığını anımsattı.

"Mücadelemizi sürdüreceğiz"

Öztrak, "Bu toprakların modernleşme tarihinin akış yönü bellidir. Bu ucube tek adam rejimi, suyun yönünü değiştirip saray rejimi inşa etmek istese de çabası beyhudedir. Tarihin akış yönü belki kısa süre kesintiye uğrar ama değiştirilemez. Biz, CHP olarak Cumhuriyet'imizi birinci sınıf bir demokrasiyle taçlandırmakta kararlıyız. Ülkemizin tek adam tarafından değil, milletimizin iradesinin tecelligahı Gazi Meclis'imizin merkezinde olduğu parlamenter sistemle yönetilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu, bizim milletimize karşı tarihsel sorumluluğumuzdur." dedi.

Yorumlar (0)