CHP, SADAT yetkililerine suç duyurusunda bulundu

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan başkanlığındaki CHP heyeti, Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (SADAT) yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 14.06.2022, 15:56 15.06.2022, 09:28
CHP, SADAT yetkililerine suç duyurusunda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi, SADAT yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Tezcan’ın, “SADAT paramiliter suç örgütüdür” iddiası

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, suç duyurusu dilekçesini Başsavcılığa teslim ettikten sonra Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. SADAT'ın şiddet ve terör yoluyla anayasal düzeni değiştirmek için oluşturulan paramiliter bir suç örgütü olduğunu iddia eden Tezcan, söz konusu kuruluşun Türkiye Cumhuriyeti anayasasını ve devlet düzenini tehdit ettiğini açıkladı.

“SADAT, Türkiye Cumhuriyet’inin dilini, bayrağını değiştirecek”

SADAT'ın silah ticaretine aracılık ettiğini ve silahlı eğitimler verdiğini iddia eden Tezcan, bu eylemlerin yasalara göre suç oluşturduğunu ifade etti.

Tezcan, ifadelerinde şunlara yer verdi, "SADAT şüphelileri ve yetkilileri, Anayasa ile koruma altına alınmış Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısını, resmi dilini, bayrağını, başkentini ve egemenliğini değiştirmeyi hedeflemektedir, bunu vadetmektedir. İşin daha tehlikeli olanı, SADAT yetkilileri, bunu şiddet ve cebir yoluyla amaçladıklarını açıkça ortaya koymaktadır" şeklinde ifade etti.

Savcılara çağrıda bulunuldu

Tezcan, suç duyurusunun arkasında duracaklarını ve takip edeceklerini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de SADAT'ın milli iradeye tehdit oluşturduğuna vurgu yaparak, savcıların konu ile ilgili gerekeni yapmalarını istedi.

Yorumlar (0)