CHP'nin "TBMM acilen toplansın" talebine Cumhur İttifakı'ndan yanıt!

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarının engellenmesi için 16 maddelik bir yasa teklifi hazırladıklarını belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "TBMM olağanüstü toplansın. Her partinin konuya ilişkin önerisi incelensin." dedi. CHP'nin talebiyle ilgili Cumhur İttifakı'ndan açıklama geldi.

GÜNDEM 26.07.2022, 12:33 Hakan Öksüz
CHP'nin "TBMM acilen toplansın" talebine Cumhur İttifakı'ndan yanıt!

Hasta yakınları tarafından sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıların boyutları son yıllarda arttı. TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), sağlık çalışanlarının sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini bildirdi. CHP'nin önerisinin kabul görmeyeceğini belirten AK Parti kurmayları, TBMM'nin 1 Ekim'e kadar açılmayacağını kaydetti.

Özgür Özel: Herkes teklifini getirsin, TBMM'de görüşülsün!

Sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddetin engellenmesi için kolları sıvayan CHP, 16 maddeden oluşan bir yasa teklifi hazırladı. Konunun ele alınması için TBMM'nin toplanması gerektiğini dile getiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Sağlıkta şiddet sorununun çözümü için bütün partiler kendi önerilerini açıklasın. Biz de bununla ilgili kanun teklifi hazırladık. Meclis'te görüşelim." dedi.

AK Parti ve MHP'den yanıt geldi!

CHP'nin "TBMM olağanüstü toplansın" çağrısına Cumhur İttifakı'ndan destek gelmedi. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları farkında olduklarını kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, konunun siyasi rekabete malzeme olamayacak kadar önemli olduğunu belirtti. CHP'nin çağrısının "siyasi istismar" amacı taşıdığını aktaran MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise "CHP'nin teklifinin, sorunların çözülmesi konusunda yararlı olacağını düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan talimat verdi: Tekliflerini inceleyin!

Cumhur İttifakı tarafından reddedilen CHP'nin önerisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ele alındı. Konunun geçiştirilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Tekliflerini inceleyin ve takipte kalın. Neler yapabileceklerine bakın." talimatını verdi.

Yorumlar (0)