CHP MYK'da olağanüstü operasyon toplantısı

Barış Pınarı Harekâtı sonrası en çok konuşulan konulardan biri de iç siyasette muhalefetin operasyona destek vermesi oldu.

GÜNDEM 10.10.2019, 12:24 10.10.2019, 12:55

CHP Merkez Yönetim Kurulu olağanüstü toplantısı

Suriye’nin doğusuna gerçekleştirilen sınır ötesi harekâtı konuşmak için CHP’nin bugün gerçekleşecek Merkez Yönetim Kurulu olağanüstü toplantısı gerçekleşiyor. Toplantının saat 10.30’da başlayacağı kaydedilen bilgiler arasında yer alıyor.

CHP Genel Başkanı havalimanında gerçekleştirdiği açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bilgilendirildiğini ve Türkiye’nin Şam yönetimi ile görüşülmesi gerekliliğinin altını çizerek: “İki ülke arasındaki ilişkinin düzelmesi, Suriye’nin terörden arındırılması açısından çok önemli” vurgusunu yaptı.

Neden içimiz yana yana evet dedik?

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un kendi hesabından yayınladığı konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun “içimiz yana yana evet diyeceğiz” dediği tezkereye neden “evet” dendiğini açıkladı.  Sebep olarak “ Türkiye’nin uyguladığı yanlış politikalar sonucu askerlerimiz Suriye sınırında Ruslar tarafından korunuyor. Türkiye Cumhuriyeti iktidarı da ülke menfaatleri doğrultusunda gerekirse oraya girme izni verin diyor. Askerlerimiz DEAŞ ve terör örgütü saldırılarına karşı Ruslar tarafından korunurken biz bu izni vermeyeceğiz de ne yapacağız?” diye sormuştu.

Yorumlar (0)