CHP: Muhalefet etmek isteyenlerin sesi kısılacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya düzenlemesi düzenlemesine ilişkin yasanın iptal edilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gideceklerini ifade etti. Özkoç, sosyal medya platformlarından muhalefet etmek isteyenlerin seslerinin kısılacağını iddia etti.

GÜNDEM 30.07.2020, 09:36
CHP: Muhalefet etmek isteyenlerin sesi kısılacak!

Sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanunun iptal edilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gideceklerini kaydetti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği basın toplantısında, sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin 16 saat boyunca görüşüldüğünü ifade etti. 

"Muhalefet edilmesi engellenecek"

Özkoç, söz konusu düzenlemenin sosyal medya platformlarına sansür getirdiğini belirterek, genç vatandaşların özgürlük alanlarının sınırlandırılacağını, sosyal medya üzerinden muhalefet etmek isteyenlerin seslerinin kısılacağını ileri sürdü. 

Sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve karşı çıkan diğer partilerin 16 saat boyunca direnmesinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin oyları ile onaylandığını kaydeden Özkoç, artık sosyal medya şirketlerinden Türkiye'de bir temsilci bulundurmalarının istendiğini belirtti.

"Amaç baskı uygulamak"

Özkoç, buna karşı olmadıklarını ancak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarının baskı uygulamak üzere bir muhatap arayışında olduğunu, Türkiye'nin hakkı ve hukuku için bir muhatap aramadığını ifade etti.

"Önceden gayrimeşru olarak yapıyorlardı"

İstenmeyen herhangi bir içeriğin yayınlanması durumunda sosyal ağ sağlayıcılarının bant genişliğinin yüzde 50-90 oranında daraltılabileceğine dikkat çeken Özkoç, iktidarın bunu önceden gayrimeşru yollarla yaptığını, şimdi ise yasaya bağladığını kaydetti. 

"Gençlerin özgürlüklerini kısıtlamak istiyorlar"

Özkoç, hem Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) hem de Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) gençlerin geleceklerini ellerinden almayı ve özgürlük alanlarını sınırlandırmayı hedeflediğini ileri sürerek, söz konusu kanunun iptal edilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gideceklerini belirtti. 

 Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurmak için hukukçuların hazır olduklarına dikkat çeken Özkoç, ön başvurunun gerçekleştirilmesinin ardından asıl başvurunun hukukçular tarafından yapılacağını söyledi. 

Yorumlar (0)