CHP lideri Kılıçdaroğlu'nda bayram mesajı: "Yoksulluk kader değildir"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Tükenen adalet, yoksulluğu bitirmenin, hakkaniyeti tekrar tesis etmenin ve demokrasi ile Cumhuriyeti taçlandırmanın hedefleri olduğunu" aktardı.

GÜNDEM 01.05.2022, 12:58
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nda bayram mesajı: "Yoksulluk kader değildir"

Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, dayanışma ve sevgi hissinin kalpleri doldurduğu, bereket ve rahmet ayı ramazanı hep beraber idrak ettiklerini söyledi.

Bayrama kavuşmanın heyecanının dışında, bu bayramda farklı bir heyecanları daha olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Milyonlarca cana mal olan salgın sürecini, bütün dünya ile beraber, uğurlamaya hazırlanıyoruz." sözlerini kullandı.

"Sosyal devlet anlayışının önemi daha da anlaşıldı"

Salgın sürecinin öğrettiklerinin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bir arada olmanın ve dayanışmanın haricinde "sosyal devlet" anlayışının da öneminin bir defa daha anlaşıldığına vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sosyal devlet ilkesi, halkın büyük bölümünün yoksulluğa mahkum edildiği Türkiye’de, hayati bir meseledir. Açlık sınırının altında kalan asgari ücretin olduğu, nüfusunun ezici bir bölümünün yoksulluk sınırının altında gelir sağladığı, milyonlarca insanın enerji yoksunluğu yaşadığı Türkiye’de bu yoksulluk ve yokluk kesinlikle kader değildir. Gerçek anlamda Türkiye’de, bir bayram yaşanması için ciddi bir değişime, işinin ehli insanların görev başına gelmesine, silkinmeye ihtiyaç var.

Ramazan ayı süresince belediyelerimiz, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza uzattığımız el, iktidarımız sürecinde yapacaklarımızın teminatıdır. Bu güzel coğrafyamızda tükenen hakkaniyeti ve adaleti tekrar tesis etmek, yoksulluğu bitirmek ve tabii ki demokrasi ile Cumhuriyetimizi taçlandırmak esas hedefimizdir. Bu düşünce ve duygularla, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, terörle mücadelede şehit olan güvenlik birliklerimizi, Kovid-19 döneminde kaybettiğimiz sağlık personelimizi rahmetle anıyorum. Kardeşlik, barış, saygı ve sevgi duygularımla, bütün milletimizin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum."

Yorumlar (0)