CHP Lideri Kılıçdaroğlu: 'Kavga çıkarıyorlar ki halk gerçekleri görmesin'

Beşiktaş Belediyesi tarafından İsmet İnönü Spor Tesisi'nde gerçekleştirilen temel atma ve açılış terörüne katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasetçi denilen kişi, halka hesap verme yükümlülüğü olan kişi demektir" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 29.05.2021, 17:38
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: 'Kavga çıkarıyorlar ki halk gerçekleri görmesin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü Spor Tesisi’nde gerçekleştirilen temel atma ve toplu açılış törenine katıldı.

“Türkiye’de yeni bir siyaset anlayışı oluşturmaya çalışıyoruz”

Beşiktaş Belediyesi tarafından İsmet İnönü Spor Tesisi'nde gerçekleştirilen temel atma ve toplu açılış törenine katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada Türkiye’de saygıya, sevgiye, hoşgörüye, adalete ve toplumu ayırmamaya yönelik bir siyaset anlayışını kurmaya çalıştıklarını ifade etti. Gerçeklerin, siyasi ortamda kavgayla gizlendiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Kavga çıkarıyorlar ki halk, gerçekleri yeterince görmesin” sözlerine yer verdi.

Milletten toplanan paraların hesabının, tekrar halka verilmesi gerektiğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara eleştiriler yöneltti ve “Siyasetçi denilen kişi, halka hesap verme yükümlülüğü ve sorumluluğu olan kişi anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’yi içine düştüğü durumdan çıkaracağız”

Türkiye’nin, şu an içinde bulunduğu duruma yönelik eleştirilerde bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi buradan akılla, mantıkla ve dirayetle çıkarmak durumunda olduklarına dikkat çekti ve “Türkiye’yi nasıl çıkaracağız? Demokratlar, adaletten yana olanlar bir araya geldiğinde Türkiye’yi bu içinde bulunduğu durumdan çekip çıkaracağız” açıklamasını yaptı.

Kendi tarihinin kıymetini ve değerini bilmeyenlerin, anlamayanların, ülkesini yönetemeyeceğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi, Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlığa taşıyacaklarına vurgu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı

Temel atma ve açılış törenine ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve ilçe belediyesine 10 bin kitap ve derginin yer aldığı arşivini bağışlayan CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen de katıldı ve programda konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katılımcılar, butona basarak aşevi, halk market, akademi, Engelsiz Dans Topluluğu Sahnesi, kütüphane, STK odaları, kültür merkezi, Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, park, müze ve Beltaş Kitap Kafe'nin de arasında yer aldığı projelerin temel atma ve toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

Törende ayrıca Beşiktaş Belediyesinin son 2 yıldaki icraatlerinin bulunduğu bir video izletilirken, törene, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Grup Başkanvekilleri, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve CHP Milletvekilleri de katıldı.

Yorumlar (0)