CHP'li U.K'ya tecavüzden 24 yıl istendi

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K. hakkında "tehdit", "hürriyetten yoksun kılma", "darp" ve "tecavüz" suçlarından 24 yıl 6 hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

GÜNDEM 04.12.2020, 14:53
CHP'li U.K'ya tecavüzden 24 yıl istendi

Maltepe'de 23 yaşındaki genç kıza restoranın tuvaletine sürükleyerek götürüp tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K. ile ilgili, "tehdit", "hürriyetten yoksun kılma", "darp" ve "tecavüz" suçlarından 15 yıl 6 aydan başlayarak 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talebiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Z.Y. (23) isimli genç kıza cinsel saldırı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K. ile ilgili sürdürülen soruşturmayı tamamladı.

Yapılan soruşturma neticesinde iddianame hazırlandı. İddianamede, mağdur konumdaki müşteki Z.Y. ile aynı kafede çalışan zanlı U.K'nin işten ayrıldıktan 1,5 ay sonra kafeye geldiği ve müşteki Z.Y. ile görüşmek istediği, müşteki ile zanlının daha önceden iş ortamında diyalog hâlinde oldukları belirtildi.

İddianamede, tecavüz dâhil çok sayıda suçun yaşandığı tarihte zanlı U.K'nin mağdur Z.Y'nin çalıştığı kafeye gelerek Maltepe'deki bir kafede akşam saatlerinde buluşmak istediği, buluşma sonrası zanlı ile mağdurun kafede yaklaşık yarım saat baş başa oturup konuştukları anlatıldı.

İddianamede saldırının yaşandığı gün şu şekilde aktarıldı:

"Yarım saat sonra müşteki (mağdur) Z.Y. kalmak istedi. Zanlı U.K. ise kalması için ısrar etti. Isrardan rahatsız olan Z.Y. gitmek için ayağa kalkınca zanlı U.K. müşteki Z.Y'yi kolundan tutup kendisine doğru çekti. Müşteki Z.Y. ise kendini kurtarmak için masa üzerinde bulunan su bardağıyla zanlı U.K.'nin başına vurdu. U.K, öfkeyle Z.Y'yi saçından sürükleyerek tuvalete götürdü ve burada uzun süre darp etti. Ardından tecavüz etmeye başladı. Z.Y. yalvarırken U.K. ise 'Boş yere bağırma, kapı kilitli ve seni kimse burada duyamaz' diyerek Z.Y'nin boğazını sıktı ve tehdit etti. Z.Y, U.K'nin elinden kurtulmak için olayı kimseye anlatmayacağı sözünü verdi. Darp, tehdit, alıkoyma, tecavüz yaklaşık 1.5 saat sürdü. Olay sonrası U.K, koltuktaki kanları bezle silerek delilleri yok etmek istedi."

Adli Tıp Kurumu raporu

Adli Tıp Kurumuna bağlı İstanbul Anadolu Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda Z.Y'nin tıbbi müdahaleyle tedavi edilebilecek oranda yaralandığı belirtilirken, U.K'nin üzerine atılı tüm suçları işlediğine dair güçlü kuşku oluştuğu vurgulandı.

İddianamede Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapora da yer verilirken, zanlı U.K'nin "tehdit", "hürriyetten yoksun kılma", "darp" ve "tecavüz" suçlarından 15 yıl 6 aydan başlayarak 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İddianame, değerlendirmesi için Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına gönderildi.

Yorumlar (0)