CHP'li Öztrak'tan asgari ücret yorumu: Yeterli değil!

Asgari ücretin 5 bin 500 lira olarak belirlenmesi üzerine basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Asgari ücret 6 bin 775 lira yapılmalıdır." dedi. NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü muhtıraya da değinen Öztrak, "Ayağımıza kadar gelen fırsatı heba ettik." yorumunu yaptı.

GÜNDEM 01.07.2022, 20:36 02.07.2022, 01:55 Hakan Öksüz
CHP'li Öztrak'tan asgari ücret yorumu: Yeterli değil!

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündemin önemli konu başlıklarına ilişkin konuştu. 

Asgari ücretin 5 bin 500 liraya yükseltilmesine ilişkin görüşlerini açıklayan Öztrak, "Hesap kitabı yanlış yaptılar. Bu yılın başında asgari ücrete zam yapıldı, şubat ayı gelince para pul oldu. Asgari ücretli çalışanlar, açlık sınırının altına itildi. Asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkarılmalı ve 6 bin 775 lira yapılmalıdır." dedi.

"Dış borcumuz 451 milyar dolara yükseldi"

AK Parti hükümetinin, ekonomiyi yönetemediğini belirten CHP'li Öztrak, "2022'nin ilk çeyreğinde Türkiye'nin brüt dış borcu 451 milyar dolara yükseldi. Dış borçlanmada rekor kırdık. Bugün Türkiye'de hayata gözlerini açan bir bebek, 5 bin 345 dolar borçla doğuyor. Öte yandan devletin de hızlı şekilde borçlandığını görüyoruz. Hani faiz düşecekti, hayat pahalılığı sona erecekti? Dış ticaret açığımız katlanarak büyüyor. Bu yılın Ocak-Mayıs döneminde dış ticaret açığı 43,2 milyar dolar oldu." ifadelerini kullandı.

İsveç ve Finlandiya ile imzalanan muhtırayı eleştirdi

CHP Parti Sözcüsü Öztrak'ın gündemindeki konulardan biri de NATO Liderler Zirvesi oldu. Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın üçlü memorandum imzaladığını hatırlatan Öztrak, "Bu nasıl bir anlaşma? AB ile de NATO ile de alakası yok. Buna imza atanlar için bile bağlayıcı olmayan son derece muğlak ifadeler içeriyor. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmak istemesi, bizim için önemli bir fırsattı. Terörle mücadele konusunda NATO'un kayıtsız şartsız desteğini isteyebilirdik. AB'ye üyelik süreci yeniden başlatılabilirdi. Büyük bir fırsatı teptik." diye konuştu. 

"Ayağımıza kadar gelen fırsatı heba ettik"

İmzalanan üçlü muhtıranın niyet belgesinden başka bir şey olmadığını söyleyen CHP'li Öztrak, "Sonunda yine ABD ve NATO'nun istediği oldu. Sadece üç ülkenin dışişleri bakanlarının imza attığı bir belgeye razı olduk. Bunun karşılığı olarak da NATO'nun kapılarını Finlandiya ve İsveç'e açtık. İmzalanan anlaşmadan sonra Finlandiya ve İsveç'ten olumsuz açıklamalar geldi. 'Kesin kanıt yoksa kimseyi Türkiye'ye teslim etmeyiz.' dediler. Yani teslim edecekleri kişilerin 'terörist olup olmadığına' yine onlar karar verecek. Ayağımıza kadar gelen fırsatı heba ettik." dedi.

Yorumlar (0)