CHP'li Özkoç'tan Bakan Akar'a: Gelin bekliyoruz!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yönelik "Tank palet fabrikasıyla ilgili bize, 'Bunu gelir anlatırız' diyorlar. Buyurun, Milli Savunma Bakanı'nı grup başkanvekilleri olarak bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 12.12.2019, 16:28
CHP'li Özkoç'tan Bakan Akar'a: Gelin bekliyoruz!

Özkoç, parlamentoda gerçekleştirdiği basın toplantısında, tank paleti fabrikasını gündemden düşürmemeye çalıştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve BMC'nin ortaklarından Ethem Sancak'ın el birliğiyle, 20 milyar dolarlık entegre silah üretim tesisini itibarsız hale getirdiğini savunan Özkoç, "Ethem Sancak acaba hiç çocukluğunda tankla oynamış mıdır? Bir tankı eline alıp, bozup, parçalara ayırıp bir araya getirmiş midir? Hayatında hiç tank gördü mü? " sorularını yöneltti. Silah sanayinin belkemiği olan silahları üretmek için donanıma, birikime sahip olmak gerektiğini belirten Özkoç, "bunun parfüm üretmeye benzemediğini" diye konuştu.

Sancak'ın, "Eski sosyalist yeni Müslümanım." ifadesiyle, "Söz konusu çıkarımsa Türk ordusu tanımam, dün başka bugün başka bir şey olurum." demek istediğini iddia eden Özkoç, şunları söyledi:

"Niye seni fabrika sahibi yapıyoruz? Sen, tank yapmak için tuttuğumuz özel adam mısın? Sen kimsin ki 'Kemal Kılıçdaroğlu çıksın onunla konuşayım' diyorsun? Bizim muhatabımız sen değilsin. Kimsenin savunuculuğunu yapmıyoruz. 'Fabrikayı Koç alsaydı şöyle mi olurdu?' deniliyor. Kimin aldığına değil, kime peşkeş çekildiğine bakıyoruz. Bize diyorlar ki 'Bunu gelir anlatırız'. Buyurun Milli Savunma Bakanı'nı grup başkanvekilleri olarak bekliyoruz. Gelip bu konuda en ufak inandırıcı bir şey söylerse, onunla beraber çıkıp, kameralar karşısında biz de konuşacağız ve gereğini yapacağız. Eğer Cumhurbaşkanı, gerçekten bu konuda haklı, vicdanlı olduğunu, Türkiye'nin menfaatleri için bunu yaptığını iddia ediyorsa, hangi kanalda, nerede istiyorsa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, onunla oturup bu konuyu tartışmaya hazırdır. Milletimizin karşısına çıkıp konuşmaya cesaretiniz varsa, çıkalım konuşalım.

Ethem Sancak, çıkıyor, AKP Genel Başkanı, Milli Savunma Bakanı ağzıyla, TSK'ye ait fabrikanın ne kadar itibarsız hale geldiğini, ne kadar atıl olduğunu bize anlatmaya çalışıyor. Atıl kalmış olan BMC'nin başında  duran Sancak'ın kendisiydi. Ekonomik imkanlarını kaybetmiş olan Sancak'ın kendisiydi, yukarıdan birisi elini tuttu, yanına çekti. Hodri meydan. Kızaracak yüzünüz yok, pişkinlikle hareket ediyorsunuz. Bir gün adil yargı karşısında vatana ihanetten hesap vereceksiniz."

Yorumlar (0)