CHP'li Altay'dan "Seçim Kanunu" yorumu: Hazırlanıyoruz!

Gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Seçim Kanunu'nu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını bildirdi.

GÜNDEM 07.04.2022, 18:16 07.04.2022, 18:28 Hakan Öksüz
CHP'li Altay'dan "Seçim Kanunu" yorumu: Hazırlanıyoruz!

"Milletvekili Seçimi Kanunu" hakkında açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini bildirdi. Bunun için hazırlıklarını tamamlamak üzere olduklarını kaydeden Altay, "Bu kanundan korkmuyoruz. Yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bunun için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyoruz. Her şey Anayasa normlarına uygun olmalı." dedi.

Altay, "kıdemli hakimler yerine birinci sınıf hakimler arasından kura çekimi" ile ilgili düzenlemenin iptali için başvuru yapacaklarını söyledi. CHP'li vekil, yarın veya pazartesi günü Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını bildirdi.

Erdoğan'ı eleştirdi

TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemdeki diğer konulara da değinen CHP'li Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışları" hakkındaki konuşmasını eleştirdi.

Altay, "Cumhurbaşkanı diyor ki, 'Avrupa'daki durum, bizden daha kötü.' Bu konuşmayı yaptığın kişiler milletvekili. Hadi kasabada yapsan neyse. Avrupa'daki enflasyonun yüzde 6 olduğunu hatırlatmama gerek var mı?" diye konuştu.

"Şu maaşlara artık zam yapın"

Türk milletinin enflasyon karşısında ezildiğini kaydeden Engin Altay, Türk lirasının ciddi şekilde güç ve itibar yitirdiğini belirtti. Ekonominin işini bilen bürokratlara devredilmesi gerektiğini ifade eden Altay, bayramlarda verilen emekli ikramiyeleri ile ilgili de konuştu.

Emekli ikramiyesine zam yapılması gerektiğinden bahseden Altay, "Bu insanların yüzü en azından 3 günlüğüne gülüversin. Dolar ve enflasyon artmaya devam edecek. Bu nedenle maaşlara zam getirilmeli." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan ve Bahçeli ürktü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konuşmasında, Macaristan'da 6'lı ittifakın seçim mağlubiyetine değinmesine atıfta bulunan CHP'li Altay, "Erdoğan ve Bahçeli, 6'lı masadan ürküyor." dedi. Altay, "Bu girişim, yani 6'lı masa tüm Türkiye'nin ilgisini çekti. Toplum, bu birlikten refah doğacağını düşünmeye başladı. Erdoğan'ın bu durumdan hoşnut olmaması son derece doğal. Erdoğan artık bir seçim mağlubudur." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)