CHP heyetinden YSK’ya ziyaret

Seçim sonucu netleşene kadar Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak görevlerinin başında olduklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, YSK Başkanı Ahmet Yener’e ziyarette bulundu.

GÜNDEM 15.05.2023, 09:30 15.05.2023, 17:32
CHP heyetinden YSK’ya ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, beraberinde CHP Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile YSK Başkanı Ahmet Yener'e ziyarette bulundu.

“Vazifemizin başında duracağız”

Ziyaretin sonrasında YSK binasının önünde basın mensuplarına açıklamalar yapan Erkek, sandıktan alınan seçmen iradesinin net bir şekilde yansımasının, yurt dışında ve içinde büyün oyların güvenli, sağlıklı bir biçimde sayılarak sisteme sokulmasının kendileri adına önemli olduğunu dile getirdi.

Seçim sonuçları ile hem yurt dışında hem de yurt içinde verilen oyları ciddi şekilde izlemeyi sürdürdüklerini aktaran Erkek, yurt dışı oylarının sayım işleminin ATO Congresium'da devam ettiğini ve bu sayımın belirli bir süre daha alacak gibi olduğunu aktardı.

ATO Congresium'da CHP'li milletvekillerinin, müşahitlerin ve sandık kurulu üyelerinin çalışma sağladığını söyleyen Erkek, "Seçim sonucu netlik kazanana kadar biz Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak vazifemizin başında duracağız. Seçim kurullarında da yurt içerisinde ya da dışında da bütün seçim kurulu mensuplarımız, görevli arkadaşlarımız seçmenlerin oylarına sahip oluyorlar” dedi.

Yorumlar (0)