CHP heyeti HDP heyeti ile bayramlaştı

Cumhuriyet Halk Partisi heyeti Ramazan Bayramı partiler arası bayramlaşma merasimi kapsamında Halkların Demokrat Partisi heyeti ile bayramlaştı. Bayramlaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka “Hiç kimsenin uzakta yaşayan bir yakınını ziyaret etmek için bilet ya da yakıt fiyatını düşünmek zorunda olmadığı bir Türkiye hayal ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 03.05.2022, 12:17 04.05.2022, 10:07
CHP heyeti HDP heyeti ile bayramlaştı

Ramazan Bayramı’nda gelenekselleşen partiler arası bayramlaşma merasimi kapsamında Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti ile bayramlaştı. Bayramlaşma kapsamında Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer ve Zeynel Emre ve Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Canan Taşer’den oluşan CHP heyeti bugün 17 parti ile bayramlaşacak. Bu kapsamda gerçekleştirilen merasimde CHP heyeti, , Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’ndan oluşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti ile bayramlaştı.

“Hiç kimsenin uzakta yaşayan bir yakınını ziyaret etmek için bilet ya da yakıt fiyatını düşünmek zorunda olmadığı bir Türkiye hayal ediyoruz.”

Bayramlaşmanın ardından CHP Parti Meclisi Üyesi Nazlıaka şu açıklamalarda bulundu:

Hepimiz yoksulluğun, yoksunluğun, insanların inanç ve yaşam biçimlerine göre ayrıştırılmadığı, beraber ve bir olma duygusunun yüceltildiği, ayrılığın olmadığı bayramlar temenni ediyoruz. hepimiz refah, barış ve huzur içinde geçen bayramların yaşanmasını istiyoruz. Bu anlamda Gençlik Kollarımız’ın gerçekleştirdiği kampanyaya atıfta bulunarak şunları da eklemek isterim ki: Hiç kimsenin uzakta yaşayan bir yakınını ziyaret etmek için bilet ya da yakıt fiyatını düşünmek zorunda olmadığı bir Türkiye hayal ediyoruz. Gençlik Kollarımız bu kapsamda askıda bilet kampanyası başlatmış durumda.

“Alışılmışın dışında düşüncelerle yola devam etmek gerekiyor”

Halkların Demokrat Partisi İstanbul Milletvekili Katırcıoğlu, Türkiye’nin kendilerine ihtiyacı olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

Türkiye’de siyaset oldukça gerilemiş durumda. Daha doğrusu bilerek geriletiliyor. Bu nedenle özellikle gelişmeler zaten bozuk bir gelir dağılımı olan ülkenin gelir dağılımını daha da bozuyor. Halkımızın önemli bir kısmı gerçekten yoksullaştı. Bu nedenle gençlerin böyle bir adım atması bizce oldukça önemli. Bir şeyler yapmak lazım. Bu bir şeyler de bize önerilen klasik düşüncelerden ziyade alışılmışın ötesinde yer alan düşünceler olması gerekiyor. Askıda bilet uygulaması tam olarak böyle bir şey.

“Gezi spontane bir hadiseydi”

Seçim süreci kapsamında ele aldığımızda bu iktidarın gerçekten değişmesi gerekiyor. Ben şahsen Sayın Cumhurbaşkanı’nın Kavala ve gezi hakkında yaptığı açıklamaların ardından kendini bitirdiğini düşünüyorum. Herkes gezinin spontane bir olay olduğunu ve Kavala’nın suçsuz olduğunu biliyor. Bu nedenle bütün bunların sanki birileri tarafından planlanmış bir şekilde yapıldığına dair bir algı oluşturma çabasını da herkes çok iyi görüyor.

Yorumlar (0)