CHP'den Kızılay yönetimine istifa çağrısı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan para transferine tepki göstererek, "Devletin parasını yetkisiz kullanma cüretini gösteriyor. Kızılay'ın yönetimi istifa etmelidir." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 30.01.2020, 16:22 30.01.2020, 16:30
CHP'den Kızılay yönetimine istifa çağrısı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Altay, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık para transferine tepki gösterdi. 

Kızılay yönetimine istifa çağrısında bulunan Altay, şunları söyledi:

"Kızılay’ın böyle bir hırsızlığı dâhil olması vahim. Devletin parasını bağış yapmak suretiyle kendine prim sağlıyor. Devletin parasını yetkisiz kullanma cüretini gösteriyor. Kızılay’ın vergi kaçakçılığına aracılık etmesinde hile olduğu çok açıktır.

Bu Allah'tan korkmamak, kuldan utanmamaktır. Bu durum Türkiye'yi şok etmiştir. Kamuoyunun zararına çalışan yaftasını tabelasına çıkmıştır. Kızılay'ın başına bu kadroların geçmesi için baskıyı uygularsanız böyle tatsız bir durumla karşı karşıya kalırsınız. Bu Kızılay Başkanı'nın ilk vukuatı değildir. Kızılay müdahale edilmesi gereken bir yerdir. Kızılay'ın yönetimi istifa etmelidir. Kızılay Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kerem Kınık'ın değildir. Kızılay'ın daha fazla kirlenmesine CHP'nin rızası yoktur. Yeni Deniz Feneri oluşumlarını izin vermeyiz. Paşa paşa hesap vereceksin Erdoğan." 

Ne olmuştu?

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından para yardımı çağrısı yaparak tepki çekmişti. 

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamada bulunan Kınık, "Başkent Gaz Kızılay'ın daimi bağışçılarından biri, neredeyse bütün bağışlarını bizim üzerimizden yapıyor. Bu protokolün daha önce başka örnekleri oldu. Tamamen yasaldır, bu bir şartlı bağıştır. Vergi kaçırmak farklıdır, vergiden kaçınmak farklıdır. Devlet yasal olarak size bir imtiyaz vermiş, mesela bir eğitim kurumu yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden bu yatırımı yapabilirsiniz diyor devlet." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)