CHP'den Bakan Koca'ya: 65 yaş üstü vatandaşlar memleketlerine gitsin!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya gönderdiği mektupta, "21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, koronavirüs testlerinin yapılarak ve güvenlik önlemleri alınarak, memleketlerine dönme koşullarının sağlanmasında büyük fayda vardır." denildi. 

GÜNDEM 29.04.2020, 11:51
CHP'den Bakan Koca'ya: 65 yaş üstü vatandaşlar memleketlerine gitsin!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması ve şehirlerarası seyahat etmelerine yasak getirilmişti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya mektup göndererek, köylerine gitmek isteyen 65 yaş üstü vatandaşların yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinin yapılarak, memleketlerine gönderilmeleri gerektiğini kaydetti. 

Bakan Koca'ya gönderilen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, koronavirüs testlerinin yapılarak ve güvenlik önlemleri alınarak, memleketlerine dönme koşullarının sağlanmasında büyük fayda vardır."

"Tarla, bağ, bahçe ekimi, dikimi, biçimi için memleketlerine gitmek istiyorlar"

"Kış aylarında büyükşehirlere çalışmaya gelip, yaz aylarında memleketlerine ekip, biçmek için dönen vatandaşlarımız da mağduriyet yaşamaktadır. Köylerinde tarla, bağ, bahçe ekimi, dikimi, biçimi için memleketlerine gitmek istemektedirler."

"Kışlık erzaklarını köylerinde yaptıkları üretimden karşılıyorlar"

"Bu vatandaşlarımızın da koronavirüs testlerinin yapılarak memleketlerine güven içinde gönderilmeye ihtiyaçları vardır. Bildiğiniz gibi vatandaşlarımızın büyük bir bölümü, kışlık erzaklarını köylerinde yaptıkları üretimden karşılamaktadır."

"Karadeniz’de çay ve fındık hasadını yapmaları gerekir"

"Bu nedenle vatandaşın köylerine dönerek tarla, bağ ve bahçelerini ekmesi; Karadeniz’de çay ve fındık hasadını yapması gerekir."

Yorumlar (0)