CHP'den Bahçeli'ye yanıt gecikmedi!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

GÜNDEM 04.10.2019, 18:39 04.10.2019, 21:01
CHP'den Bahçeli'ye yanıt gecikmedi!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den yanıt geldi.

"Hepimiz farkındayız"

"MHP içinde Sayın Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu ve siyasete devam edip etmeyeceğine yönelik birtakım iç hesapların olduğu hepimizin malumudur." diyen Özel, "Bugün yazılan metin, belki Türkiye görünümü altında parti içine 'Sayın Bahçeli, görevinin başındadır, sağlığı yerindedir, gündeme hakimdir hatta gündem değiştirmeye haizdir, mahirdir.' mesajını verip, parti içine etkili bir mesaj verme kaygısından öte değildir." ifadelerini kullandı.

"Siyasi bir nezaketsizlik"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Elbette Cumhuriyet Halk Partisi olarak böyle bir parti içi rekabetin, hesaplaşmanın, çekişmenin durdurulmasına yönelik böyle bir metnin tarafı edilmekten, alet edilmekten üzüntü duyduğumuzu, bunu da siyasi bir nezaketsizlik olarak gördüğümüzü açıkça ifade etmek isteriz." dedi.

Özgür Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün Milliyetçi Hareket Partisi, 1950’lerde kalmış ve ardından etkisi olanların bugün utandıran, kimsenin savunmadığı tahkikat komisyonlarını, 70 yıl sonra kendi partisi içinde kurmaya yeltenecek kadar, kendilerini de ileride utandıracak bir işe tevessül etmişlerdir. Sayın Genel Başkanımız hakkında birtakım çirkin iddialarla bir komisyon oluşturmak, hem de o komisyonda yer alan üç zatı, methiyelerle kendi kendilerine övdükleri bir metni Sayın Genel Başkanlarına imzalatmış olmaları da bambaşka bir konudur. 

Tükenmekte olan bir siyasi hareketin, yok olmakta olan ve tüm anketlerin paniğe sevk ettiği bir ittifakın küçük ortağının hezeyanlarını üzülerek, birazcık da tebessümle tarih önünde not ederiz."

Bahçeli ne demişti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"CHP'nin milli meselelere sırtını dönerek PKK'dan medet umar hale gelmesi skandal ötesi bir sapma halinin tezahürüdür. CHP Genel Başkanı ikbal hesaplarını ikmal ederek kaos ve krize siyasi istikbalini bağlamıştır. Türkiye'nin karşısında biriken ve toplanan siyasi odaklar milli güvenliğimize tehdit saçan, milli bekamıza meydan okuyan merhale ve mevkie gelmişlerdir."

İşte Bahçeli'nin açıklamasının tamamı...

Yorumlar (0)