CHP'den Ali Erbaş'a tepki: Yaşam tarzı üzerinden nefret dili kullanılmamalı!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor." hutbesine Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "İnanç sahiplerinin, inançlarını dile getirme hakkı vardır. Ancak bunu dile getirirken, birilerinin yaşam tarzı üzerinden nefret dilini kullanarak, düşman yaratarak bunu yapmamaları gerekiyor." açıklamasını yaptı. 

GÜNDEM 27.04.2020, 16:25 27.04.2020, 16:28
CHP'den Ali Erbaş'a tepki: Yaşam tarzı üzerinden nefret dili kullanılmamalı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, söz konusu toplantının ardından basın toplantısı gerçekleştirildi. 

Basın toplantısında Öztrak'a online olarak "CHP, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbesi ve Ankara Barosu hakkında açılan soruşturmayı nasıl değerlendiriyor?" sorusu yöneltildi. 

Bunun üzerine Öztrak, şunları söyledi:

"İnanç sahiplerinin, inançlarını dile getirme hakkı vardır. Ancak bunu dile getirirken, birilerinin yaşam tarzı üzerinden nefret dilini kullanarak, düşman yaratarak bunu yapmamaları gerekiyor. Bu birilerini düşmanlaştırmak ve toplumu bölmektir."

Ali Erbaş'ın hutbede okuduğu ayet

Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an-ı Kerim ayetlerine dayandırdığı hutbesinde şöyle demişti:

"Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim."

Yorumlar (0)