CHP'den 81 ilde eş zamanlı açıklama: Zamlar yetersiz

Emekli ve memur maaşlarına yapılan yüzde 30'luk zam oranının yetersiz olduğunu belirten CHP, 81 ilde yapılan eş zamanlı basın açıklamasıyla duruma tepki gösterdi. CHP Ankara İl Sekreteri Ozan Ergün Doğan, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisi ile halkın hissettiği birbirini tutmuyor. Maaşlara yapılan zam oranı yetersiz." dedi.

GÜNDEM 06.01.2023, 18:33 07.01.2023, 17:52 Hakan Öksüz
CHP'den 81 ilde eş zamanlı açıklama: Zamlar yetersiz

CHP Ankara İl Sekreteri Ozan Ergün Doğan, Ankara'da Güvenpark önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının, 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldığı kaydedildi. AK Parti'nin birçok yetkilisinin son zamanlarda yaptıkları açıklamalarda "terörün belini kırdıkları" iddiasında bulunduklarına değinen Doğan, bunun gerçeklikten uzak olduğunu söyledi.

"Zam oranlarından lütufmuş gibi bahsediyorlar"

Yılın ilk yarısında memur ile emeklilerin ücretlerine yüzde 16,4'lük artışın yansıyacağını kaydeden Doğan, "Salı günü yaptıkları açıklamada maaşlara yapılacak zam oranının yüzde 25 olduğunu söylediler. Sanki bir hak değil de AKP Genel Başkanı'nın bir lütfuymuş gibi bundan bahsettiler. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, 'sadaka mı veriyorsun?' diyerek karşı çıkınca bir gün sonra maaşlara yapılacak artış oranını yüzde 30 olarak güncellediler." dedi.

"Halkın hissettiği ile TÜİK'in açıkladığı birbirini tutmuyor"

Söz konusu yüzde 30'luk zam oranının yeterli olmadığını belirten Doğan, "İstanbul Ticaret Odasına (İTO) göre enflasyon verisi yüzde 93. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ise yüzde yüzde 64,27 gibi bir rakam açıkladı. Halkın hissettiği enflasyon, TÜİK'in açıkladığı değil. Bu sahte enflasyon verisini kullanarak milyonlarca kişiyi bu artış oranına mahkum ettiler." ifadelerini kullandı.

"Memur maaşı eridi"

2015 yılında bir memur maaşının asgari ücretten 2,44 kat daha fazla olduğuna değinen CHP Ankara İl Sekreteri Ozan Ergün Doğan, "2023'e geldiğimizde bu farkın 1,43 kata kadar düştüğünü görüyoruz. Türkiye'de yaşayan yaklaşık 14 milyon emekli ile dul yetimin yaklaşık 8 milyonu, asgari ücretten daha az maaş alıyor." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)