Charlie Hebdo'nun Erdoğan kapağına Türkiye'den tepki

Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir küvetin içinde resmettiği dergi kapağına Türkiye'den tepkiler geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa'nın faşistlerini kendi nefretlerine terk ediyoruz." dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Kötülük, bazen iyilere yol gösterir." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 17.05.2023, 12:45 Hakan Öksüz
Charlie Hebdo'nun Erdoğan kapağına Türkiye'den tepki

Daha önce Hazreti Muhammed ile ilgili hakaret içerikli yayınlar yapan Fransız dergisi Charlie Hebdo, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedefine aldı. Derginin son sayısının kapağında yer alan görsel, Türkiye'nin tepkisini çekti.

Banyo yaparken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden "Cloclo" olarak tanınan Fransız şarkıcı Claude François'in ölümüne atıfta bulunulan çizimde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir küvetin içinde resmedildi. Karikatürde, "Kader, bizi ondan kurtaracak." ifadesine yer verildi. 

Kalın: "Kötülük, bazen iyilere yol gösterir"

Charlie Hebdo'yu eleştiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Charlie Hebdo paçavrası da çıldırdığına göre doğru yoldayız demektir. Kötülük, bazen iyilere yol gösterir. Türk halkı, Charlie Hebdo'ya en güzel cevabını 28 mayıs'ta verecektir." paylaşımını yaptı.

Oktay: "Sadece Erdoğan'ı değil, Türk milletini hedef alıyorlar"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da tepkisini sosyal medyadan gösterdi. Charlie Hebdo'nun, ifade özgürlüğü kisvesi altında yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı değil, Türk milletini de hedef aldığını kaydeden Oktay, 28 Mayıs'ı işaret etti.

Ömer Çelik: "Avrupa'nın faşistleri"

Charlie Hebdo'nun "nefret suçları bülteni" olduğunu belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa'nın faşistlerini kendi nefretlerine terk ediyoruz." ifadesine yer verdi.

Yorumlar (0)