Charles, İngiltere’nin yeni kralı ilan edildi

Kraliçe 2’inci Elizabeth’in ölümünün ardından oğlu Charles, İngiltere’nin yeni kralı ilan edildi. 

GÜNDEM 10.09.2022, 14:12
Charles, İngiltere’nin yeni kralı ilan edildi

Tarihte 3’üncü Charles olarak yerini alacak olan yeni kral, basının karşısına geçerek hükümdarlığındaki ilk konuşmasını yaptı. Vefat eden annesi Kraliçe 2’inci Elizabeth’i anarak sözlerine başlayan Kral Charles, “Bana emanet edilen mirasın ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Birliği, refahı ve barışı koruma konusunda bugüne kadar sunulan örnekleri takip edeceğim” ifadelerini kullandı. 

Bayraklar 24 saatliğine göndere çekildi

İngiltere’de tahtın el değiştirmesi sonrası, Charles’in hükümdarlığı saray balkonlarından halka ve tüm dünyaya ilan edildi. Yeni kralın belli olması ile birlikte ülkedeki tüm bayraklar 1 gün süreyle tekrar göndere çekilecek. Kral Charles, gün içerisinde üst düzey din adamları ve başbakan ile de bir araya gelerek istişarelerde bulunacak. 

Kral Charles’ın hayatı

Önceki gün vefat eden Kraliçe 2’inci Elizabeth’in en büyük oğlu olan Charles, 14 Kasım 1948 tarihinde Buckingham Sarayı’nda doğdu. Uzun yıllardır tahtın birinci sıradaki varisi konumunda bulunan Charles, aynı zamanda ülke tarihinin en yaşlı veliaht prensiydi. Çocukluğunda Galler tarihi ve Galler dili üzerine eğitim alan Charles, Kraliyet Donanması ve Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne de hizmet verdi. 1977 yılında 16 yaşındaki Diana Spencer ile tanışan veliaht prens, kendisi ile 29 Temmuz 1981 tarihinde St. Paul Katedrali’nde evlendi. Bu nikâh töreni, yüzbinlerce insan tarafından televizyondan canlı yayınla takip edildi. 



Prenses Diana’dan 2 çocuğu oldu

Prenses Diana ile evliliğinden Prens Harry ve Prens William adında iki çocuk sahibi olan Charles, ardından eşiyle ciddi sorunlar ve anlaşmazlıklar yaşamaya başladı. Charles, kısa sürede İngiliz halkının büyük sevgisini kazanan Prenses Diana ile yollarını 1996’da resmen ayırdı. Uzun süredir Camilla Parker Bowles’a aşık olduğu konuşulan veliaht prens, Prenses Diana’dan boşandıktan sonra Camilla’yı 1999 yılında annesi Kraliçe 2’inci Elizabeth ile tanıştırdı. Çift, 2005 yılında dünya evine girdi. Son dönemde kendisine ait yardım vakıflarıyla gündeme gelen Charles, artık İngiltere’nin yeni hükümdarı olarak ülkesine hizmet edecek. 

Yorumlar (0)