Cezayir, Erdoğan'ın ziyaretine büyük önem veriyor

"Erdoğan'ın ziyareti, tarihi hedefler taşıyor" diyen Cezayirli diplomatik kaynaklara göre ziyaret, iki ülke arasındaki iyi ilişkileri stratejik bir seviyeye taşımayı amaçlıyor.

GÜNDEM 26.01.2020, 14:24
Cezayir, Erdoğan'ın ziyaretine büyük önem veriyor

Cezayir'de diplomatik kaynaklar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir'e yaptığı ziyaretin "tarihi hedefler taşıdığını" kaydetti.

Cezayir resmi haber ajansı APS'nin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir ziyareti, tarihi hedefler taşıyor. Ziyaret, Türkiye ile Cezayir arasındaki iyi ilişkileri stratejik bir seviyeye taşımayı amaçlıyor." denildi.

Türkiye ile Cezayir'in, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesiyle alakalı önemli adımlar atacağının beklendiği vurgulanan haberde, detaylı bilgi verilmiyor.

Cezayir Cumhurbaşkanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mevkidaşı Abdulmecid Tebbun'un daveti üzerine gerçekleştirdiği dostluk ve çalışma ziyaretinin iki gün süreceği bildirilmişti.

Cezayir Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un, kardeş iki ülke arasındaki mevcut bağların güçlendirilmesi ile iş birliği alanlarının genişletilmesi yollarını ele alacağı belirtilmişti. 

İki lider arasındaki görüşmede ayrıca ortak önemi haiz uluslararası meselelerin de değerlendirileceği bilgisi paylaşılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye ile güçlü bağları bulunan, önemli ekonomik paydaşlardan biri olan Cezayir'i ziyareti, Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un geçen yıl aralık ayında göreve gelmesinin ardından bu ülkeye Devlet Başkanı seviyesindeki ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'in ardından Gambiya ve Senegal'i de ziyaret edecek.

Yorumlar (0)