Cezaevlerindeki koronavirüs vakaları açıklandı

Cezaevlerinde şimdiye dek 70 koronavirüs vakası tespit edildi. Tutuklulardan ise 6 kişi koronavirüs ve öncesindeki sağlık sorunları sebebiyle yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 17.06.2020, 23:56
Cezaevlerindeki koronavirüs vakaları açıklandı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü koronavirüs sebebiyle salgın döneminde cezaevlerinde 70 kişide koronavirüs vakasına rastlandığını duyurdu.

Önleyici sağlık tedbirleri dahilinde bütün taşıtların, ortak kullanım araçlarının, ortak alanların ve ziyaretçi mahallelerinin dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirildi. İnfaz kurumlarında bulunan bütün hükümlü ve tutuklulara yeteri kadar hijyen ve temizlik malzemesi dağıtıldı. Bununla birlikte koğuşlarından veya odalarından dışarı çıkacakları zaman ise ücretsiz maske ve eldiven verildi.

Hükümlü, tutuklu ve personel sayısının çok olduğu ceza infaz kurumlarına termal kameralar yerleştirildi. Termal kameraların bulunmadığı kurumlarda ise personellerin tamamı ateş ölçümü yapıldıktan sonra kuruma alındı.

Verilen raporda cezaevlerinde 70 koronavirüs vakasının tespit edildiği aktarılırken bunlardan 29'unun tutuklu ve hükümlünün cezaevine ilk kez kabulu esnasındaki PCR taramalarında görüldüğü belirtildi.

6 tutuklu yaşamını yitirdi

Toplam 70 vaka içinden 36'sı ilk belirlemelerin ardından kendilerine ait alan bölümlerde izole durumda, 34'ü ise sağlık kurumlarında gözlem ve tedavi altındalar.

Solunum cihazına bağlı olan hükümlü ve tutuklu bulunmuyor. Yayınlanan raporda önceden KOAH, astım, böbrek yetmezliği gibi kronik rahatsızlıkları olan 6 hastanın tedavilerinin devam ettiği esnada hayatını kaybettiği belirtildi.

Yorumlar (0)