Cezaevlerinde kitap okuyana ‘iyi hal indirimi’ geliyor!

Bakanlar cezaevlerine gönderilmesi için kitap kampanyası çağrısında bulunurken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, mahkûmun ‘iyi hal’ durumu incelenirken, ilgili kriterlere kitap okumanın eklendiğini ifade etti.

GÜNDEM 29.03.2021, 15:01
Cezaevlerinde kitap okuyana ‘iyi hal indirimi’ geliyor!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, cezaevlerine gönderilmesi için kitap kampanyası çağrısında bulunurken, pilot bölge olarak, Ankara-Sincan ve Kayseri-Bünyan’da kütüphane çalışmalarına start verildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında ‘Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü’ imzalandı. 

‘Eğitim faaliyetleriyle tamamlanmalı’

57. Kütüphane Haftası’nı kutlayan Gül, cezaevlerindeki eğitim çalışmalarının devam ettiğine vurgu yaparak, hükümlülerin toplumsal hayata adapte edilmesi gerektiğini söyledi.

Bir suçun tekrar işlenmemesi için ceza verildiğini ifade eden Gül, “Bu süreç, cezaevinde yatmakla değil eğitim faaliyetleriyle cezalandırmanın bitmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

‘255 bin kitap ödünç alındı’

2019 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Bakan Gül, “17 milyon yayına hükümlüler erişebiliyor. 255 bin kitap ise bu süreçte tutuklular tarafından ödünç alındı” diye konuştu.

Bakan Gül başta, Ankara-Sincan ve Kayseri-Bünyan’da olmak üzere 12 farklı şehirde bulunan cezaevlerine kütüphane kurulacağını vurguladı.

Kitap okumak ‘iyi hal’ kapsamında olacak

2021 yılının ocak ayından itibaren ‘iyi hal’ durumunun puan sistemine dayalı olduğuna işaret eden Gül, “İyi hal kapsamında artık kitap okuma da eklendi” değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüs salgınında normalleşmenin başlamasıyla daha fazla kitap ihtiyacının doğacağını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “İhtiyaçların sağlıklı karşılanabilmesi adına yeni bir protokol yapıldı” dedi.
 

Yorumlar (0)