Cezaevlerinde kapalı görüşler başlıyor! 

Cezaevlerinde kapalı görüşlerin, 1 Haziran'dan itibaren tekrar başlayacağı duyuruldu.

GÜNDEM 29.05.2020, 12:56
Cezaevlerinde kapalı görüşler başlıyor! 

Cezaevlerinde kapalı görüşler, 1 Haziran'dan itibaren yeniden başlıyor. 

Konuya ilişkin açıklama Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den geldi. 

Bakan Gül, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında adalet hizmetlerinde alınan önlemlere ilişkin koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından duyurulan "adli ve idari işlemlerin başlatılmasına yönelik" karara işaret eden Gül, bugün Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan normalleşme sürecine ilişkin bazı kararlar aldığını belirtti.

Gül, 1 Haziran günü itibarıyla bazı önlemlerin gevşetileceğini kaydederek, iddianame düzenlemesi ile kabulünün pazartesi itibarıyla başlayacağını ifade etti. 

"16 Haziran'da tüm duruşmalar başlamış olur"

İdare ve yargı mahkemelerinin yeniden faaliyete geçeceğini aktaran Gül, 16 Haziran günü itibarıyla tüm duruşmaların başlamış olacağını kaydetti. 

Gül, hâkimlik ve savcılık sınavında başarılı elde edenlerin mülakatlarının 15 Haziran günü başlayacağını belirtti. 

"Kapalı görüşler 1 Haziran'da başlayacak"

Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde 1 Haziran gününden itibaren kapalı görüşlerin başlayacağını aktaran Gül, ceza infaz kurumlarına yönelik alınan önlemlerin devam ettirileceğini söyledi. 

"Kılavuz hazırladık"

Gül, ceza infaz evleri ile adliyelerde kullanılacak kılavuzları hazırladıklarına dikkat çekerek, söz konusu kılavuza uygun olarak çalışmaları yürüteceklerini ifade etti. 

"Ateş ölçümü yapılacak"

Adliyeye girişlerde ateş ölçümünün gerçekleştirileceğini aktaran Gül, adliyeye ve duruşmaya alınacak kişi sayısının, sosyal mesafe kuralı göz önünde bulundurularak belirleneceğini kaydetti.

Gül, duruşmadan önce ve sonra duruşma salonlarının havalandırılacağını da ekledi.  

Yorumlar (0)