Cezaevlerinde "30 dakikalık görüntülü görüşme" dönemi!

Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklular, haftada 30 dakika yakınları ile görüntülü görüşme yapabilecek. 

GÜNDEM 29.03.2020, 16:29
Cezaevlerinde "30 dakikalık görüntülü görüşme" dönemi!

"Ceza ve İnfaz Kurumlarının Yönetimi ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik" ile birlikte cezaevinden görüntülü görüşme yapılabilmesine yönelik düzenleme gerçekleştirildi. 

Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen ve gerekli teknik altyapının kurulu olduğu kurumlarda, hükümlü ve tutuklular yakınları ile haftada 30 dakika görüntülü görüşme gerçekleştirebilecek. Görüntülü görüşme sistemi, koğuş veya oda içine ya da idare tarafından uygun görülen yerlere kurulacak.

Haftalık ziyaret hakkını kullanmayan hükümlülerin telefonla görüşme süresine 30 dakika eklenecek. Bu kapsamdaki görüşmeler de aynı hafta içerisinde toplam üç görüşmeyi geçmemek üzere uygulanacak. Eklenen 30 dakika için 3 görüşme hakkı tanınacak, bu görüşme görüntülü veya sesli yapılabilecek. 

İdare ve Gözlem Kurulu, terör örgütü ve çıkar amaçlı suç örgütü üyelerinin, cezaevindeki davranış, tutum, iyileştirme faaliyetleri ve eğitime katılma gibi durumlarını değerlendirerek görüntülü görüşme ve görüşme süresinin uzatılmasına ilişkin haktan faydalanabilmelerine karar verecek. 

Yorumlar (0)