Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yeni yönetmelik kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yaptığı açıklamada, yıkım yönetmeliğinin hazırlanacağı açıklandı.

GÜNDEM 01.04.2021, 10:15 01.04.2021, 16:15
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yeni yönetmelik kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, yeni bir yıkım yönetmeliği hazırlayacaklarını belirtirken yıkımı gerçekleştirecek müteahhitlerin sertifikalandırılacağını ifade etti.

Teknik kapasite ve kabiliyetlerine göre sınıflandırılacak

Kurum, yeni yıkım yönetmeliğinin detaylarını açıkladı. Buna göre yıkımı gerçekleştirecek müteahhitler teknik kapasite ve kabiliyetine göre sınıflandırılacak. Yıkımı yapacak müteahhittin yıkım sertifikasına sahip olmasının zorunlu hâle getirileceğini belirten Murat Kurum, hatalı yıkım gerçekleştiren kişilere cezai işlem içerecek yeni yönetmeliğe ilişkin çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

“İzmir’deki yıkıma ilişkin soruşturma sürüyor”

Twitter hesabından söz konusu açıklamaları yapan Bakan Murat Kurum, İzmir'de bulunan ağır hasarlı yapının kontrollü yıkımı sırasında çevresindeki binaya zarar vermesi neticesinde evleri hasar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Söz konusu yıkım olayına ilişkin soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Murat Kurum, tedbirlerin alındığını kaydetti. Bu anlamda ülke genelindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, yıkım çalışmalarının hız kazandığı bu dönemde yeni bir yıkım yönetmeliği üzerinde çalıştıklarına dikkat çekti.

Bakan Kurum, hazırlanacak bu yönetmelikte, gerek yıkım esnasında gerekse yıkım öncesinde uygulanması gereken kurallar, plan içeriği yıkım planına ilişkin tedbirlerin alınacağını belirtti. Ayrıca bu yönetmelikle beraber yıkım çalışmalarının da planlı ve kontrollü gerçekleştirileceğini açıkladı.

Yorumlar (0)