Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum “Salda’da hiçbir betonlaşma yapılmayacak”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü projesinin sadece; göl kıyısını ve bölgesini koruma ve kullanma amaçlı olduğunu ifade etti.

GÜNDEM 18.12.2019, 19:17
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum “Salda’da hiçbir betonlaşma yapılmayacak”

Bakan Kurum, TBMM Genel Kurulunda, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi oturumunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurum, ülke genelinde teşhis edilen çevre sorunlarının üzerine gidildiğini, TOKİ ve İller Bankası aracılığıyla gerekli görünen yerlerin belediyelerine destek verildiğini söyledi.

Kurum aynı zamanda, Kırklareli’ndeki atık su arıtma tesisleri için yapılan çalışmanın da bu tür bir teşhisle sürdürüldüğünü aktardı.

Denizli’deki depremden sonra Bozkurt ve Çardak ilçelerinde yapılan tespitler neticesinde, Acıpayam dâhil bütün ilçelere gereken para yardımlarının da yapıldığını belirti.

Salda Gölü projesi için “Koruma ve Kullanma Projesi”

Bir basın mensubunun, Salda Gölü’ne ilişkin sorusu üzerine Kurum, şu açıklamayı kaydetti:

"Salda'nın doğal güzelliğine zarar verilmeyecek. Hiçbir betonlaşma yapılmayacak. Beton ve çimento gibi materyeller kullanılmayacak, sadece ahşap ve doğal malzemelerden yapılacak. Beyaz kumsala hiçbir şekilde dokunmadan göl kıyısından yaklaşık 400-500 metrelik bant dışına yapacağız. Tamamen o doğal güzelliği gün yüzüne çıkaracak, hepimizin gittiğinde daha güzel bir şekilde gezebileceği bir proje olacaktır."

Yorumlar (0)