Çeşme yangınında yeni gelişme: Serbest bırakıldılar

İzmir'in ilçesi olan Çeşme geçtiğimiz gün meydana gelen yangın ile ilişkin soruşturma çerçevesinde adliyeye gönderilen 2 kişi, adli kontrol koşuluyla serbest kaldı.

GÜNDEM 15.07.2022, 17:43 16.07.2022, 10:07
Çeşme yangınında yeni gelişme: Serbest bırakıldılar

İzmir Çeşme ilçesindeki yangın ile ilgili gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı.

Kaynak makinesinden çıktığı iddia edilmişti

Alaçatı Mahallesi’nde bir sivil toplum kuruluşunca inşa ettirilen hayvan barınağında kaynak makinesi ile çalışırken yangın çıkmasına sebep oldukları iddia edilen 2 kişinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Kişiler, gönderildikleri sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol koşuluyla serbest kaldı.

Ne olmuştu?

Alaçatı Mahallesi’nde yer alan Kutlu Aktaş Barajı civarındaki makilik bölgede 13 Temmuz günü çıkan yangın, büyük bir bölgeye yayılmış ve yangın uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alınmıştı.

İzmir Valiliği tarafından yangın sonrasında yapılan açıklamada, alevlerin bir sivil toplum kuruluşu adına inşa edilen hayvan barınağının yapımı sırasında kullanılan kaynak makinesinin kıvılcımlarından meydana geldiği ifade edilmişti. Cumhuriyet savcısının verdiği talimatlar sonrasında burada görev alan 7 inşaat işçisi, gözaltına alınmıştı. Jandarmada gerçekleştirilen işlemler sonrasında işçilerden 5'i serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0)