Ceren'in katili hakkında yeni gelişme!

20 yaşındaki Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç hakkındaki iddianamenin yılbaşına kadar tamamlanacağı öğrenildi. Katil zanlısı, Ceren Özdemir'in ailesiyle karşılaştırılmamak ve güvenlik gerekçesiyle salona getirilmeyecek. Arduç'un duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılacağı bildirildi. 

GÜNDEM 12.12.2019, 12:30
Ceren'in katili hakkında yeni gelişme!

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Ceren Özdemir, 3 Aralık Salı günü evinin önünde Özgür Arduç tarafından canice bıçaklanarak öldürüldü. Polis ekipleri, güvenlik kameraları ve mobese görüntülerinden kimliğini tespit ettiği cezaevi firarisi Özgür Arduç'u ertesi gün yakaladı. Emniyete götürüldüğü sırada iki polis memurunu da bıçaklayarak yaralayan Arduç, tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Ordu Cumhuryet Savcılığının, katil zanlısı Özgür Arduç'un polis, savcılık ve hakimlikte verdiği ifadelerin, olay yerinde yaptırılan "yer göstermedeki" anlatımları ile örtüşmesi ve görgü tanıklarının ifadeleriyle uyumlu olması sebebiyle iddianameyi yeni yıla kadar hazırlayarak davayı açacağı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporların gelmesiyle tamamlanacak olan iddianamenin, Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceği bildirildi. Mahkemenin, iddianameyi kabul etmesinin ardından dava açılmış olacak.   

Güvenlik nedeniyle duruşma salonunda bulunmayacak

Yakalandığı sırada vatandaşların linç girişiminde bulunduğu Özgür Arduç, Ceren Özdemir'in ailesiyle karşılaştırılmamak ve güvenlik nedeniyle duruşma salonunda bulunmayacak. Arduç, tutuklu bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılacak. 

Diğer yandan, Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz'ın kişisel olarak Ceren Özdemir'in ailesinin vekaletini aldığı, Baro Yönetim Kurulu ve Kadın Hakları Komisyonu üyelerinin de dosyaya katılma isteğinde bulunacağı bildirildi. 

Yasal zorunluluk sebebiyle Arduç için Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) avukatının görevlendirileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)