Ceren'in katili başka bir cezaevine nakledildi!

20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç (35), Van Yüksek Güvenlikli Cezaevine nakledildi.

GÜNDEM 06.12.2019, 10:44 06.12.2019, 14:11
Ceren'in katili başka bir cezaevine nakledildi!

Ordu'da 20 yaşındaki Ceren Özdemir'i evinin önünde bıçaklayarak öldüren ve çıkarıldığı mahkeme tarafından “canavarca hisle adam öldürmek ve iki polisi yaralamak" suçlarından tutuklanarak Perşembe Efirli F Tipi Cezaevine sevk edilen Özgür Arduç (35), tek kişilik hücrede geceyi geçirdi. Özgür Arduç'un güvenlik nedeniyle sabahın erken saatlerinde Şırnak Cezaevine götürülmek üzere yola çıkarıldığı bildirildi. Fakat Şırnak'a gitmek istemediğini kaydeden ve araçta tepki gösteren Arduç'un içinde bulunduğu nakil aracı, görüşmelerin ardından Van'a yönlendirildi. Arduç, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevine nakledildi. 

Ordu'da henüz 20 yaşında olan ve sabıkalı bir cezaevi firarisi tarafından bıçaklanarak katledilen Ceren Özdemir, daha 7 yaşındayken balerin olma hayaline sahipti. Bir otelde çalışan baba Yılmaz Özdemir, kızının hayalini gerçekleştirmek tüm imkânlarını kullandı. Emekli hemşire olan anne Gülfer Özdemir de kızının her zaman yanında oldu. 

Ceren Özdemir, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü'nü kazandı. 3. sınıf öğrencisi olan genç balerin, bir sanat evinde küçük kız çocuklarına bale eğitimi veriyordu. Fakat 20 yaşındaki genç balerin, önceki akşam evinin önünde cezaevi firarisi bir sapık tarafından göğsüne ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti. 

14 sene önce bir çocuğu öldürdüğü tespit edildi

Polis ekipleri, kısa sürede katil zanlısı Özgür Arduç'un ismine (35) ulaştı. Bir başka kadını taciz ettiği gerekçesiyle şikayet edilen zanlı, otogar civarında yakalandı. Aynı zamanda iki polisi de bıçakla yaralayan zanlı, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. 

Polis sorgusunda cinayeti itiraf eden Özgür Arduç'un12 suç kaydına sahip olduğu, 14 sene önce de Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü tespit edildi. Cinayetten 2005 yılında tutuklanan Özgür A.'nın 2018 yılında Rize Kalkandere Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildiği fakat teslim olmayarak Ordu'da bir hırsızlık olayına karıştığı ve aynı şehirde konulduğu cezaevinden 1 Aralık günü firar ettiği belirlendi. 

"Kendime yeni avlar aradım"

Ceren Özdemir'in katili Özgür A.'nın ifadesi ortaya çıktı.

İşte o ifade...

"Üzerimdeki montu bir mağazadan çaldım. Ses çıkartan aparatı kopartıp, üzerime giydim. Bıçağı bir av malzemecisinden çaldım. Param olsa silah alacaktım ama param yoktu. Katliam yapmak istiyordum. Zıpkın çalmayı da düşündüm ama ancak bıçak çalabildim. 'Bıçağın karşısında kim durabilir bir bakayım' dedim. Bir bıçak darbesinde öldürebileceğim kişiler aradım gözlerimle. Ceren’e daha fazla darbe vuracaktım ama etrafta birileri vardır, diye korktum."

"Ceren'i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. 'Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim' diye kafamda tasarladım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım."

"Ertesi gün otogar civarına geldiğimde polisler beni yakaladı. Bu arada vatandaşlar bana saldırdı. Polisler beni kurtardı ve araca bindirdi. Polislerden birinin yanında arka koltukta oturdum. Bu sırada polisin boğazına sokmak için bıçağı cebimden çıkardım. Polis bu sırada bana döndü. Tam bu anda bıçağı göğsüne sapladım. Bıçakla ikinci kez hamle yapacağım sırada polis engel oldu. Aracı kullanan polis durdu ve bana müdahale etti. Bu sırada onu da parmağından yaraladım. Yaptıklarımdan pişman değilim."

Yorumlar (0)