Ceren'in ailesi: Katilin aflarla serbest kalmasından korkuyoruz!

Ordu'da evinin önünde bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in babası, katile verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını olumlu bulduklarını belirterek, "Ömür boyu özgürlüğünden mahrum kalacağını bilmek güzel. Ama birbiri ardına çıkacak aflarla serbest kalmasından korkuyoruz." dedi.

GÜNDEM 23.01.2020, 09:50
Ceren'in ailesi: Katilin aflarla serbest kalmasından korkuyoruz!

Ordu'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i evinin önünde bıçaklayarak öldüreren Özgür Arduç, "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kamuoyunda infial yaratan cinayette kararın açıklanmasının ardından, Ceren Özdemir'in ailesi konuştu. 

"Katilin hapiste öleceğine inanmak istiyoruz"

Baba Yılmaz Özdemir, mahkemenin en üst sınırdan verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını olumlu bulduklarını kaydederek, "Ömür boyu özgürlüğünden mahrum kalacağını bilmek güzel. Ama birbiri ardına çıkacak aflarla serbest kalmasından korkuyoruz." dedi.

Sık sık gündeme gelen af yasasının kendilerini düşündürdüğünü belirten Yılmaz Özdemir, "Af çıkarsa 10-15 yıl sonra aramıza katılabilir ve başka insanların hayatına kastedebilir. Katilin hapiste öleceğine inanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

"İhmali olanlar da yargılanmalı"

Anne Gülfer Özdemir, ilaçlarla ayakta durduğunu aktararak, "Türkiye'nin sanatçılarından biri olmak için gelecek hayalleri kuruyordu. Katil sadece onu öldürmedi, bizim hayatımızı da yok etti. Bir sürü ihmal sonucu şehrimize kadar geldi ve kızımızı öldürdü." diye konuştu.

İhmali olanların da yargılanmasını istediklerini kaydeden Gülfer Özdemir, "Cezaevinden afla ya da başka bir nedenle çıkmasından korkuyoruz." dedi.

"Hatırasını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız"

Kızının günlüklerini gösterirken Yılmaz Özdemir, "Her zaman planlı ve hayat doluydu. Aylık planlar yapar, notlar alırdı. Günlükleri onun kişiliğini ortaya koyuyor. Kapımızın önüne Ceren'le ilgili düşüncelerini yazıp bırakanlar oluyor. Hatırasını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu. 

"Üniversite kimliği o öldükten sonra geldi"

Yılmaz Özdemir, kızının hep topluma faydalı bir birey olmayı hayal ettiğini belirterek, "10 parmağında 10 marifet olan bir gençti. Kendisini geliştirmeyi severdi. Okurken, Açık Öğretim'de 'Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü'ne kayıt yaptırdı. Okulu bitirince de Ordu Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü okumak istiyordu. Bize hep 26 yaşında 3 üniversite mezunu bir sanatçı olacağım' diyordu. Atatürk Üniversitesi kimliği o öldükten sonra geldi." açıklamasını yaptı.

Ne olmuştu?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Ceren Özdemir, 3 Aralık Salı günü evinin önünde Özgür Arduç tarafından canice bıçaklanarak öldürülmüştü. 

Polis ekipleri, güvenlik kameraları ve mobese görüntülerinden kimliğini tespit ettiği cezaevi firarisi Özgür Arduç'u ertesi gün yakalamıştı. Emniyete götürüldüğü sırada iki polis memurunu da bıçaklayarak yaralayan Arduç, tutuklanarak Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne gönderilmişti.

Ceren Özdemir'i tanımadığına ve güçsüz gördüğü için öldürdüğüne dair itirafta bulunan Arduç, tutuklu olduğu cezaevindeki tek kişilik hücrede intihar girişiminde bulunmuştu. Arduç, tedavi altına alındıktan sonra taburcu edilmişti. 

23 Aralık günü ilk defa hâkim karşısına çıkan Özgür Arduç, akli dengesinin yerinde olmadığı ifade etmişti. Fakat yapılan kontrollerde akıl sağlığının yerinde olduğu belirlenmişti. 

Özgür Arduç, 20 Ocak günü ikinci defa hakim karşısına çıkmıştı. Davanın ikinci duruşmasına Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Arduç, "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, cezada indirim uygulanmamıştı. 

Yorumlar (0)