Ceren Damar'ın babası: Hayati tehlikemiz var!

Çankaya Üniversite'sinde kopya çektiği gerekçesiyle tutanak tuttuğu öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar, "Benim ve ailemin şu anda hayati tehlikesi mevcuttur. Avukat Vahit Bıçak ve sanığın ailesi davayı kaybettiler. İntikam anlayışıyla hareket edebilirler." dedi.

GÜNDEM 25.02.2020, 09:17
Ceren Damar'ın babası: Hayati tehlikemiz var!

Ankara'da bulunan Çankaya Üniversitesi'nde kopya çektiği gerekçesiyle kendisi hakkında tutanak tutan Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i (27) öldüren öğrenci Hasan İsmail Hikmet (23), "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar, sanığın ailesi tarafından tehdit edildiklerini kaydederek, "Dava sürecinde de tehditlerine devam ettiler. Mücadelemi engellemeye, korkutmaya çalıştılar. Ama şimdi karar verildikten sonra ölüm tehditlerinin devam etmesinin dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"İntikam anlayışıyla hareket edebilirler"

Avukat Vahit Bıçak tarafından psikolojik şiddet uygulandığını belirten Mustafa Damar, "Daha sonra tehdit aşamasına geçildi. Bu üçüncü aşama olarak eylem aşamasıdır. Kuru bir tehdit değildir. Sanık Hikmet’in anne ve babası polis. Katil, babasına ait silahla kızımı öldürdü. Bu tweet'i atan anne de polis, elinde silah var. Böyle bir katili yetiştiren bir aile neler yapabilir, tahmin edebilirsiniz. Benim ve ailemin şu anda hayati tehlikesi mevcuttur. Avukat Vahit Bıçak ve sanığın ailesi davayı kaybettiler. İntikam anlayışıyla hareket edebilirler. Birilerini azmettirebilirler." ifadelerini kullandı. 

"Kendi fantezilerine uygun bir senaryo açıkladılar"

Mustafa Damar, hem sanığın ailesi hem de avukatı hakkında suç duyurusunda bulunacağını aktararak, "Dört celse boyunca kendi fantezilerine uygun bir senaryo açıkladılar. Benim bir baba olarak, bir insan olarak bunu kabul etmem mümkün değil. Kötü söz sahibine ait. Attıkları çamurlar ellerine yüzlerine bulaştı. İftiradan öteye gidemedi. Ceren’in kız kardeşi var, onun için de kaygılıyım. Kendimce önlemler aldım. Giriş çıkışlarımıza, aracımıza dikkat etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

"Söylediklerinin kızımın üzerine bulaşması mümkün değil"

Avukat Vahit Bıçak'ın yıllarca polis akademisinde görev yaptığını ve polis yetiştirdiğini ifade eden Mustafa Damar, "Böyle bir iftiracı, ölenin hatırasına hakaret eden, fantezilerine uygun cinsel metinler hazırlayarak savunma sınırları dışına çıkan, masum kızımın onurunu zedeleyen bir kişi böyle bir kurumda halen nasıl görev yapıyor. Söylediklerinin kızımın üzerine bulaşması mümkün değil. Bundan sonra yetkililer gerekeni yapmazlarsa Vahit Bıçak ve katilin ailesi veya bunların azmettireceği kişiler için önlem almazlar ise kesinlikle sorumluluk sahibidirler. Bana ve aileme bir şey gelirse sorumlusu bunlardır." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)