Ceren Damar duruşmasında erteleme kararı çıktı!

Çankaya Üniversite'sinde kopya çektiği gerekçesiyle tutanak tuttuğu öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar Şenel davasında bugün kararın çıkması bekleniyor. Sanık Hasan İsmail Hikmet'in ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılması istendi. Mahkeme heyeti, Ceren Damar Şener davasını 21 Şubat 2020'ye erteledi.

GÜNDEM 24.01.2020, 11:10 24.01.2020, 15:43
Ceren Damar duruşmasında erteleme kararı çıktı!

Ankara'da bulunan Çankaya Üniversitesi'nde kopya çektiği gerekçesiyle kendisi hakkında tutanak tutan Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i (27) öldüren öğrenci Hasan İsmail Hikmet (23) yargılanıyor.

Sanık Hasan İsmail Hikmet'in, duruşmada ifade vereceği öngörülüyor. 

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hasan İsmail Hikmet ile birlikte Ceren Damar'ın babası Mustafa, annesi Feyza, kız kardeşi Selin, eşi Levent Şenel, meslektaşları, öğrencileri ve kadın örgütlerinin temsilcileri ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada gergin anlar!

Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonu ve Ankara İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği'nin davaya müdahil olma talebi üzerine sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak, "Bu bir kadın cinayeti değildir. Kadının cinsiyetinden dolayı işlenmiş bir cinayet değildir. Burada bir kadın cinayet yoktur" şeklinde çıkıştı. Salonda bulunanlar Bıçak'a tepki gösterdi. Avukat Bıçak, sözlerinin bölündüğünü öne sürerek sitemde bulundu. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır da Avukat Bıçak'a kendi sözlerini böldüğü için tepki gösterdi ve "Sen de benim her lafıma müdahil olma oradan. Sen de benim işime karışma, avukat bey otur yerine" diye sert çıkıştı.

Sanığın ağlayan annesine Başkan Şatır'dan sert çıkış

Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından sanığın annesi Hatice Hikmet, Türkiye'deki ilk kadın keskin nişancılardan biri olduğunu belirtti ve "Olay esnasında oğlum ilk benimle telefonda görüştü. 'Okulda bir olay meydana geldi çok üzgünüm, gelip beni alır mısınız?' dedi. 'Ben intihar edeceğim anne' dedi. Babasını aradım, yoldan taksiyle babasını aldık. Sabit bir yerde kalmasını istedik. Bir AVM'nin önünde buluştuk. Oğlumu önce sakinleştirmeye çalıştık. Üzerindeki silah ve bıçağı aldıktan sonra emniyete teslim ettik. Çocuğumu hukukçu olsun diye gönderdik biz okula; ama olmadı. Cinsel taciz olacağına asla inanmıyorum. Anneyim ben hiç bir şey yapmadıysam 9 ay dağlarda karnımda taşıdım" şeklinde konuşarak ağladı. Mahkeme Başkanı Şatır, Anne Hikmet'in ifadeleri üzerine "Tamam, başkaları tüp bebek mi yapıyor?" diye sordu.

Sanık için konuşan tanıklar "İlişkileri vardı" dedi

Damar ailesinin avukatının sanığın annesine "Oğlunuzun kopya çektiğini biliyor muydunuz?" sorusuna sanık avukatı Bıçak "Türkiye'de kopya çekmeyen öğrenci mi var?" diye yanıt verdi. Bıçak'ın yanıtı üzerine salondakiler büyük tepki gösterdi. Tanık olarak dinlenen sanığın dedesi İsmail F., tanık Yiğit A. ve Hasan A. sanıkla Ceren Damar arasında bir ilişki olduğunu öne sürdü.

Ne olmuştu?

2 Ocak 2019 tarihinde Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından üniversite yerleşkesindeki tabancayla vurulmasının ardından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Hasan İsmail Hikmet, olayın ardından kaçmış ancak polisin takibi neticesinde yakalanarak tutuklanmıştı. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma 7 ayda tamamlanmıştı. Hasan İsmail Hikmet'in "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talebiyle dava açıldı. 

"Hakaret edince kendimi kaybettim"

İddianamede, sanık Hasan İsmail Hikmet'in, danışmanı Ceren Damar Şenel’in kendisiyle fazla ilgilenmediğini düşünerek düşmanlık hissetmeye başladığı ve kopya çekerken yakalanması sebebiyle bu düşmanlığın arttığı ileri sürülmüştü.

Hasan İsmail Hikmet'in, olayın ardından verdiği ifadede, "Ceren Hoca’nın odasına öldürme kastıyla gitmemiştim, bana sinkaflı hakaret edince 2 el ateş ettim, akabinde kendimi kaybettim." şeklindeki ifadelerinin inandırıcı olmadığı kaydedilmişti. 

Savcı, Hasan İsmail Hikmet'in "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.  

Erteleme kararı çıktı

Mahkeme heyeti, Ceren Damar Şener davasında duruşmayı 21 Şubat 2020'ye erteleme kararı çıktı.

Yorumlar (0)