Cenk Eren’in müzik yasağı sorusuna Demet Akalın’dan cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılan iftarı gören Cenk Eren, sosyal medya hesabı üzerinden bir gönderi yayınladı. Eren "Sayın Cumhurbaşkanımızın iftar davetine giden kıymetli sanatçılarımız acaba müzik yasağını konuşulacak konular arasına getirdiler mi?" şeklinde soru sorunca Demet Akalın hızlıca cevap verdi.

GÜNDEM 18.04.2022, 11:00 18.04.2022, 16:14
Cenk Eren’in müzik yasağı sorusuna Demet Akalın’dan cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen iftar programında, tanınmış isimlerle buluştu. Orhan Gencebay, Bülent Ersoy, Coşkun Sabah, Hülya Koçyiğit, Hülya Avşar, Demet Akalın, Yavuz Bingöl, Müşerref Akay, Umut Akyürek, Ahmet Selçuk İlkan, Yonca Evcimik, Tamer Karadağlı, Gamze Özçelik, Metin Şentürk, Alişan ve Şafak Sezer gibi tanınmış isimler iftara katılımda bulundu.

Peki ne yaşanmıştı?

Koronavirüs salgını kapsamında geçtiğimiz yıl devreye sokulan yasaklardan bir tanesi de saat gece 12'den sonra canlı müzik yapılamamasıydı. Ancak pandeminin etkisini yitirmesinin ardından pek çok yasak kalkarken, müzik yasağının devam etmesine sanatçılar tepkiliydi. Oluşan bu tepki, düzenlenen iftar sonrası tekrar yenilendi. Cenk Eren yemeğe katılan sanatçılar için bu yasağın ne olacağına dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Anında cevap verdi

Cenk Eren düzenlenen iftar sonrasında bu tanınmış isimlere çağrıda bulunarak pandemi döneminde yapılan müzik yasağını anımsattı. Eren yaptığı paylaşımda "Sayın Cumhurbaşkanımızın iftar çağrısına giden kıymetli sanatçılarımız acaba müzik yasağını konuşulacak konular arasına getirdiler mi? Bizleri de bilgilendirirlerse çok memnun oluruz" dedi.

Davete katılım sağlayan isimlerden biri olan popüler şarkıcı Demet Akalın, bu gönderiyi anında yanıtlayarak, "Bilgilendireyim... Tabii ki... Herhâlde kimse cesaret edemedi fakat ben tüm müzisyenler adına ricada bulunarak bu durumu söyledim" ifadelerini kullandı.

Akalın, açıklamalarının sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u yanına davet ettiğini söyleyerek, "Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür Bakanımızı yanımıza çağırarak konuyla ilgili çalışmaya başlanılacağına dair söz aldım… Sabredeceğiz, saygılar Cenk Bey" şeklinde sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)